ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΕΞ: «Προσωρινού χαρακτήρα το έργο της Μεικτής Επιτροπής Ελλάδας-πΓΔΜ για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα»

ΥΠΕΞ: «Προσωρινού χαρακτήρα το έργο της Μεικτής Επιτροπής Ελλάδας-πΓΔΜ για ιστορικά και εκπαιδευτικά θέματα»

Σήμερα, Παρασκευή, ξεκινάει η εργασία της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – πΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σαφής ως προς το ότι η λειτουργία της Επιτροπής θα αρχίσει προσωρινά, ενώ εκκρεμεί η θέση σε ισχύ της Συμφωνίας.

Η συμφωνημένη προσωρινή ισχύς οφείλεται στην γνώση των δύο Μερών ότι μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες αποφάσεις ώστε ήδη από το επόμενο σχολικό έτος κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό δεν θα περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές, όπως σαφώς επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που αφορούν στα σχολικά εγχειρίδια απαιτείται διάστημα κάποιων μηνών και, συνεπώς, αυτές θα πρέπει να έχουν εγκαίρως ληφθεί, ώστε να είναι δυνατή η υλοποίησή τους αμέσως μετά την θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς τήρηση του χρονοδιαγράμματος, για το οποίο έχουν δεσμευθεί τα δυο Μέρη.

Υπό αυτό το πρίσμα θα εργασθεί η Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – πΓΔΜ» αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.