ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χάικο Μάας: «Η ΕΕ θα συζητήσει πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας τον Δεκέμβριο»

Χάικο Μάας: «Η ΕΕ θα συζητήσει πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας τον Δεκέμβριο»

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, δήλωσε σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τον Δεκέμβριο για πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα μπορούσαν να συζητήσουν πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο τον Δεκέμβριο» τόνισε ο Μάας.

Σημειώνεται ότι από τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ. Ενώ στις 16:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου. Στην ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ευρωπαίος Αξιωματούχος σημείωσε ότι «είναι γεγονός ότι μετά τη Σύνοδο Οκτωβρίου η Τουρκία επέλεξε διαφορετική πορεία, προβαίνοντας σε δράσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με το πνεύμα όσων της ζητήσαμε να κάνει».

«Προσφέρουμε διάλογο στην Τουρκία επί όλων των θεμάτων που είναι σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και επί της συμπεριφοράς της σε διάφορα πεδία. Μέχρι στιγμής η απάντησή της είναι μη φιλικές δράσεις που αντιβαίνουν στο πνεύμα των προτάσεών μας. Οι 27 θα καταλήξουν σε συμπεράσματα επ’ αυτών» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι δεν περιμένει η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις θαλάσσιες διαφορές με την Ελλάδα και την Τουρκία, μετά και τη σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.