Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο

Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν σήμερα στα δικαστήρια, ενώ μέσω των δικηγόρων τους υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση και πρότειναν 19 μάρτυρες να καταθέσουν ενώπιον του ανακριτή.

Σήμερα εξετάστηκαν ήδη οι πρώτοι οκτώ ενώ την Πέμπτη αναμένεται να καταθέσουν και οι υπόλοιποι έντεκα με τις απολογίες των κατηγορουμένων να μεταφέρονται πιθανότατα για την Παρασκευή ή Δευτέρα.

«Οι σημερινές δηλώσεις του συνηγόρου των κατηγορουμένων κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος από εκείνες που είχαμε συνηθίσει, αφού εγκαταλείπουν για πρώτη φορά την εκδοχή του ατυχήματος και την εκδοχή ότι το σκάφος του Βαλυράκη περιστρεφόταν γύρω από τον εαυτό του. Μιλάμε σαφώς για άλλο σκάφος και δήλωσαν πρόθυμοι να το υποδείξουν στον ανακριτή. Αυτό δείχνει την αδυναμία στην οποια έχουν περιέλθει και γεννά το ερώτημα αν πράγματι είχαν τέτοια στοιχεία γιατί επί τόσους μήνες επέμεναν στην εκδοχή του ατυχήματος. Το γεγονός επίσης ότι απαιτούν την εξέταση 19 μαρτύρων πριν την απολογία τους μαρτυρά ακόμα περισσότερο ότι και οι ίδιοι αισθάνονται ότι είναι αναξιόπιστοι οι μάρτυρες – άλλοθι που τους έχουν προσφέρει κάλυψη μέχρι τώρα, αφού από τη δικογραφία ανακύπτουν περισσότερα στοιχεία απ ό,τι υπήρχαν πριν την ανάκριση, τα οποία τους ενοχοποιούν», τονίζει ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης.

Σημειώνεται πως ο συνήγορος κατηγορουμένων Δημήτρης Καρβέλης, σε δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι θα προσκομίσει αποδείξεις για την εμπλοκή άλλου σκάφους.

«Τα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμα, θα δοθούν στον ανακριτή, έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα, ποιο είναι αυτό το σκάφος, ανήκει σε άλλον, και μάρτυρες που έχουν δώσει στον ανακριτή συμπληρωματικές καταθέσεις, πέραν τις καταθέσεις που είχαν δώσει στο λιμεναρχείο, επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία που έχουμε» αναφέρει και προσθέτει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι θέμα του ανακριτή να μας βοηθήσει. Να αποδείξουμε ότι το σκάφος αυτό που πλησίασε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας σκάφος» λέει και τονίζει: «Σας βεβαιώνω ότι υπάρχουν δύο μάρτυρες που βεβαιώνουν την ύπαρξη αυτού του σκάφους».