ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη 1 – 2: Έχασε τα άχαστα και «αυτοκτόνησε» στην Τούμπα

Όλα για όλα στην Μπρατισλάβα για την πρόκριση

ΠΑΟΚ – Κοπεγχάγη 1 – 2: Έχασε τα άχαστα και «αυτοκτόνησε» στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όμως το άγχος της Τούμπας τον “έπνιξε” και ηττήθηκε με 2-1 από την Κοπεγχάγη, εντός έδρας.

Η Τούμπα με τη γεμάτη «Θύρα 4» θύμιζε παλιές καλές εποχές, το πάθος από την κερκίδα μεταφέρθηκε για τα καλά στο χορτάρι και… έβαλε το πρώτο γκολ! Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τους Δανούς να πάρουν ανάσα στα πρώτα λεπτά.

Τα τέσσερα κόρνερ στη σειρά ήταν ενδεικτική της πίεσης, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα μόλις στο 8ο λεπτό γράφοντας το 1-0 μετά την υπέροχη προσπάθεια του Σβαμπ, την σέντρα του Μπίσεσβαρ και την κεφαλιά-ασίστ του Σφιντέρσκι.

Οι «ασπρόμαυροι» που μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, σα να πάτησαν φρένο, οι Δανοί το εκμεταλλεύτηκαν πήραν τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στην ισοφάριση με τον Μπιέλ (13’), μετά το λάθος του Κούρτιτς, να βρίσκεται φάτσα με τον Πασχαλάκη, αλλά το σουτ του Ισπανού έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ότι δεν πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μπιέλ, το πέτυχαν στο 34ο λεπτό με τον Άνκερσεν κι αφού πρώτα οι παίκτες της Κοπεγχάγης άλλαξαν πάνω από δέκα πάσες φτάνοντας με εξαιρετικό τρόπο να πατήσουν στην περιοχή του ΠΑΟΚ και από εκεί ο Δανός μπακ να νικήσει τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε κλείσει με τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ, όμως το δοκάρι σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα της Κοπεγχάγης, μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ. Πάντως το 1-1 στο τέλος του ημιχρόνου έμοιαζε να ανταποκρίνεται πλήρως στην εικόνα του αγώνα. Με τις δύο ομάδες να εκμεταλλεύονται το καλό διάστημά τους, με ισορροπία στις τελικές προσπάθειες (7-6), τις κερδισμένες μπάλες (18-18), μόνο στα κόρνερ (7-1) ήταν ξεκάθαρη η υπεροχή της ελληνικής ομάδας.

Οι Δανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ από μια μπαλιά του τερματοφύλακα Γιόνσον, την… καραμπόλα στην πλάτη του Βιεϊρίνια, αλλά και το εξαιρετικό τελείωμα του Μπιέλ, που έβαλε την Κοπεγχάγη στο 50ο λεπτό σε θέση οδηγού (1-2). Ήταν ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ χώλαινε στο ανασταλτικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους πλησιάζοντας και σε τρίτο γκολ με τον Βιντ, όμως ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή απόκρουση είπε «όχι» στο 55’.

Το ματς είχε δρόμο και ο ΠΑΟΚ είχε χρόνο. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή του να αγγίξει το γκολ, όμως η προβολή του Μποϊλεσεν σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα από το πλασέ του Σφιντέρσκι. Στο 68’ ο Μπίσεσβαρ ξόδεψε μια ακόμη ευκαιρία, ο Λουτσέσκου μετά τον Τέιλορ έριξε στο ματς και τον Άκπομ σε μια προσπάθεια να βρει το γκολ.

Το… κεφάλι του τερματοφύλακα, Γιόνσον, έσωσε στο 72’ την Κοπεγχάγη στη μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία από Άκπομ και Καντουρί, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κοτσολάβα ανέτρεψε τον Άγγλο φορ του «Δικεφάλου», με τον Ρατσκόβσκι να μη βλέπει την παράβαση του Γεωργιανού στόπερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με συντριπτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες (16-10 τελικές, 9-2 κόρνερ), αλλά το ταμπλό έδειχνε 1-2 και τους Δανούς να πανηγυρίζουν για το σπουδαίο διπλό μέσα στην Τούμπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.