Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος αποκάλυψε ότι πέρασε την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του πριν από τρία χρόνια. Όλα συνέβησαν πριν το Australian Open.

Δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram μια φωτογραφία από το Australian Open και με αυτήν έγραψε την εξομολόγησή του.

«Αυτός ήμουν εγώ πριν από τρία χρόνια στο Australian Open. Οι περισσότεροι θα υπέθεταν ότι τα πήγαινα καλά ψυχικά ή ότι απολάμβανα τη ζωή μου. Ήταν μια από τις πιο σκοτεινές μου περιόδους. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, στο δεξί μου χέρι μπορείτε να δείτε τον αυτοτραυματισμό μου. Έκανα σκέψεις αυτοκτονίας και κυριολεκτικά πάλευα να σηκωθώ από το κρεβάτι, πόσο μάλλον να παίξω μπροστά σε εκατομμύρια» έγραψε αρχικά.

Ο Κύργιος παραδέχτηκε ότι είχε σοβαρά ψυχικά προβλήματα, ότι έπινε, έπαιρνε ναρκωτικά και σκεφτόταν σοβαρά να αυτοκτονήσει.

«Ήμουν μοναχικός, καταθλιπτικός, αρνητικός, έκανα κατάχρηση αλκοόλ, ναρκωτικών, απωθούσα την οικογένεια και τους φίλους μου. Ένιωθα σαν να μην μπορούσα να μιλήσω ή να εμπιστευτώ κανέναν. Αυτό ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος να μην ανοιχτώ και να αρνηθώ να στηριχτώ στα αγαπημένα μου πρόσωπα και απλώς να πιέσω τον εαυτό μου σιγά σιγά για να είμαι θετικός.

έρω ότι η καθημερινή ζωή μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά κουραστική, μερικές φορές αδύνατη. Καταλαβαίνω ότι νιώθεις ότι αν ανοιχτείς μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι αδύναμος ή φοβισμένος. Σου λέω τώρα, δεν πειράζει, δεν είσαι μόνος. Έχω περάσει από εκείνες τις στιγμές που φαινόταν ότι αυτές οι θετικές ενεργειακές δονήσεις δεν θα γίνονταν ποτέ πραγματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε παρακαλώ, μην νιώθεις ότι είσαι μόνος, αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν, είμαι εδώ, απλώστε το χέρι σας. Είμαι περήφανος που λέω ότι έχω γυρίσει εντελώς τον εαυτό μου και έχω μια εντελώς διαφορετική άποψη για τα πάντα, δεν θεωρώ δεδομένη ούτε μια στιγμή. Θέλω να μπορέσεις να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητές σου και να χαμογελάσεις. Αυτή η ζωή είναι όμορφη» έγραψε στο ποστάρισμά του ο Ελληνοαυστραλός τενίστας.