ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Μανόλο Χιμένεθ: Έχω ήδη συμφωνήσει με τον Μελισσανίδη

Μανόλο Χιμένεθ: Έχω ήδη συμφωνήσει με τον Μελισσανίδη

Ο Ισπανός προπονητής ήταν καλεσμένος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και απάντησε με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκε…

Για τον Ρόναλντ Βάργκας

«Ήταν το άλογο που είχα στη μάχη από τη μέρα που ήρθα. Τον έβαλα όσο περισσότερο μπορούσα. Αλλά από τον Ιανουάριο είχε το ένα του πόδι στην ΑΕΚ και το άλλο εκτός. Τελείωνε το συμβόλαιο του και άκουγε άλλες προτάσεις. Καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Αυτά έπρεπε να τα βάλει για να βοηθήσει την ΑΕΚ, αλλά κάποιες φορές το θέλω είναι πάνω από το μπορώ. Ήταν δύσκολο και για εκείνον και για μένα όλο αυτό. Όταν κάποιος και ειδικά ένας μεγάλος παίκτης δεν είναι συγκεντρωμένος, είναι δύσκολο για τον προπονητή.

Ήθελε τον Γενάρη να φύγει γιατί τελείωνε το συμβόλαιο του. Μίλησα μαζί του και δεν έδειξε ενδιαφέρον, αλλά η ΑΕΚ έπρεπε να συνεχίσει. Η ΑΕΚ του έκανε πρόταση την οποία δεν την δέχθηκε. Από τον Ιανουάριο και μετά, σκεφτόταν περισσότερο ότι τελείωνε το συμβόλαιο του και όχι να βοηθήσει την ομάδα. Θέλω να πω ότι δεν το θεωρώ κακή συμπεριφορά από μέρος του παίκτη. Πίστευε ότι δεν θα συνεχίσει μετά τη λήξη του συμβολαίου του και έδειχνε ότι δεν ήθελε να παίξει. Αυτό ήταν δύσκολο για τον προπονητή».

Για τη φημολογία περί Ρέγες

«Είναι ένας παίκτης που τον γνωρίζω από τα 16 του. Μαζί μου έπαιξε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα της Σεβίλλης. Έκανε σπουδαία καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και φυσικά δεν είναι ο Ρέγες που ήταν τότε, εκείνα τα χρόνια. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε ένα παίκτη μόνο για το όνομα που έχει ή για να τον κάνουμε αφίσες και αυτοκόλλητα για τα παιδιά. Στην θέση του Ρέγες είναι ο Μάνταλος. Είναι μεγάλος παίκτης, αλλά παίζει σε μια θέση που δεν χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστή»

Για τον Ούγκο Αλμέιδα

«Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο. Είναι μια ιδιοκτησία της ομάδας και πρέπει να τη φροντίσουμε. Είναι προφανές ότι δεν είναι σε φόρμα. Επίσης είναι προφανές πως όταν τραυματίζεται αυτό δεν τον βοηθά να επανέλθει. Οπότε ο μόνος τρόπος για να ξέρουμε αν μπορεί να μας βοηθήσει, ήταν να τον δούμε να παίζει στα πλέι οφ. Μετά το χθεσινό παιχνίδι είχαμε μια τελευταία συνομιλία. Έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο, είναι 32 χρονών και του είπα πως όταν επιστρέψει στην προετοιμασία πρέπει να έρθει έτοιμος να βοηθήσει και με την ίδια όρεξη που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει, αλλά εγώ θα είμαι πολύ αυστηρός»

Για το ποιοι ήταν οι πιο επαγγελματίες

«Του έγινε μια πρόταση την οποία δεν δέχθηκε. Έχουμε μιλήσει ξανά μαζί. Τόσο ο Βάργκας, όσο και ο Πατίτο δεν το δέχονται αυτό (σ.σ. να τους προταθεί μείωση αποδοχών). Στη ζωή όλα είναι προσφορά και ζήτηση. Φέρνεις μια τιμή και αν δεν πάρεις αυτά που ζητάς, μπορείς να φύγεις.

Μετά τον τελικό του Κυπέλλου, όλα αυτά έγιναν πιο δύσκολα να τα διαχειριστούμε. Θέλω να πω εδώ ότι και ο Βάργκας και ο Πατίτο είναι καταπληκτικά παιδιά και επαγγελματίες. Αυτοί όμως που είναι υποδειγματικοί επαγγελματίες είναι ο Κολοβέτσιος, ο Πέκχαρτ και ο Ντίντακ. Αν και το δικό τους συμβόλαιο επίσης έληγε, σε κάθε προπόνηση τα έδιναν όλα και δεν με άφησαν να σκεφτώ κάτι αντίστοιχο»

Για τον Νάτσο Σκόκο

«Τον Σκόκο τον γνωρίζω από τη συνύπαρξή μας πριν από έξι χρόνια και είναι ένας μεγάλος παίκτης. Πρέπει να δούμε αν θέλει να έρθει και αν θέλει να αποδείξει ότι παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Για μένα κάνει το ίδιο, είτε πρόκειται για ένα τοπ όνομα, είτε για έναν παίκτη από τις ακαδημίες. Πρέπει να δω κάποια από τα τελευταία παιχνίδια του Σκόκο. Δεν μπορώ να κρίνω βάσει των αγώνων έξι χρόνια πίσω. Αν ο Σκόκο είναι σε καλή κατάσταση, θα είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για την ΑΕΚ»

Για τον Σέρχιο Αραούχο

«Η αλήθεια είναι ότι ανατριχιάζω αυτή τη στιγμή (σ.σ. της αγκαλιάς μετά το γκολ). Ήταν πέντε έντονοι μήνες και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Έκανε δυο λάθη τα οποία πλήρωσε σε κοινωνικό αντίκτυπο στην Ισπανία. Όταν μίλησα μαζί του, του είπα ότι θα τον εμπιστευθώ, αλλά δεν θα επιτρέψω να ξανακάνει λάθος. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα της καρδιάς, θα ανοίξει την καρδιά της για σένα και θα σου ανοίξει τον δρόμο για να δείξεις την αξία σου.

Θα ήταν ιδανικό, αλλά το βλέπω πολύ πολύπλοκο γιατί τα δικαιώματά του ανήκουν στη Λας Πάλμας και τον υπολογίζουν. Μετά απ’ όλα αυτά που έδειξε εδώ ο προπονητής τους θα θέλει σίγουρα να τον αξιολογήσει στην προετοιμασία, οπότε οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί μετά από την προετοιμασία. Επίσης πιστεύω ότι θα ενδιαφερθούν και άλλες ομάδες από την Ισπανία. Αυτό που πιστεύω είναι ότι η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει τον δρόμο της. Μακάρι να καταλήξουμε να έχουμε δυο καλούς επιθετικούς, σε περίπτωση που επιστρέψει ο Αραούχο.

Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθε δεν ήταν σε καλή κατάσταση, έκανε προπόνηση ατομικά. Έπρεπε να καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια. Ήταν επίσης πολύ σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο τον αγκάλιασαν οι συμπαίκτες του. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι μια ποδοσφαιρική μηχανή, αλλά έχει μια καρδιά μωρού. Με τη θέρμη που του έδειξαν οι συμπαίκτες του ένιωσε πολύ καλύτερα.

Ο ίδιος θέλει να μείνει, αλλά ξέρει ότι πρέπει να γυρίσει. Θα ήταν πολύ χαρούμενος αν δεν τον υπολόγιζε η Λας Πάλμας. Πιστεύω ότι τον Αύγουστο θα δούμε αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει. Είμαι πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ ψάχνει αυτή τη στιγμή έναν καλό επιθετικό και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα αν ο πρόεδρος δεν καταφέρει να φέρει τον Αραούχο»

Για τις καταστάσεις που έζησε στην πρώτη του παρουσία στην ΑΕΚ

«Στη δεύτερη περίοδο που είμαι στην ΑΕΚ, δουλεύω και πληρώνομαι, αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Τότε δούλευες και δεν πληρωνόσουν. Για να δείτε την κατάσταση στην ομάδα, θυμάμαι μια μέρα που έφτασα στα Σπάτα και είδα ένα άτομο να κοιμάται στα στρώματα στο γυμναστήριο. Ήταν πολύ νωρίς το πρωί. Τον ρώτησα, “τι κάνεις εκεί”. Και μου είπε “κύριε προπονητή, μένω εδώ για να κοιμάμαι. Δεν έχω λεφτά ούτε για βενζίνη για το αυτοκίνητο μου”. Εμένα δεν με έδιωξε η ΑΕΚ. Απλά μου είπαν τότε ότι δεν μπορούσαν να με πληρώσουν και δεν με πλήρωσαν ποτέ. Το τεχνικό μου επιτελείο δούλεψε ένα χρόνο τσάμπα για την ΑΕΚ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.