ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η τελευταία «παράσταση» του μεγάλου προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς (φωτό)

Η τελευταία «παράσταση» του μεγάλου προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς (φωτό)

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε την τελευταία του παράσταση ως προπονητής στο ΣΕΦ σε μία εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα και καθόλου… αγωνιστικό μπάσκετ.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Euroleague που τιμήθηκε ως Euroleague Basketball Legend ενώ ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του ως… κόουτς του Ολυμπιακού!

Ο Σέρβος δάσκαλος είχε τον τέλειο επίλογο στην πολύχρονη και μυθική καριέρα του. Όχι γιατί οι Ivkovic Stars νίκησαν τον Ολυμπιακό με 103-111, αλλά γιατί 7000 φίλοι των «ερυθρόλευκων» και σπουδαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ (και όχι μόνο αφού στο ΣΕΦ βρέθηκε κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς) τον τίμησαν με την παρουσία τους.


Έτσι κι αλλιώς το ματς είχε γιορτινό χαρακτήρα, οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν άμυνα ούτε με τα μάτια και θύμισε περισσότερο σε φιλοσοφία το NBA All Star Game. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε και τους 15 παίκτες του να αγωνιστούν με τους «ερυθρόλευκους» στην εξέδρα να βλέπουν για πρώτη φορά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας τους.

Στα 1’16” για το φινάλε του φιλικού αγώνα ανάμεσα στους Πειραιώτες και τους επίλεκτους του «Ντούντα», ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τον Ίβκοβιτς στον πάγκο της ομάδας με την οποία κατέκτησε δυο φορές την κορυφή της Ευρώπης ώστε να κοουτσάρει ως το φινάλε μέσα σε πανδαιμόνιo.

Είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου η βράβευση του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενός θρύλου παγκοσμίου επιπέδου. Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση και ο αγώνας και όσα συνέβησαν στον αγώνα. Όλοι ήρθαν εδώ για να τιμήσουν τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ήταν τιμή για εμάς να παίξουμε αυτό το τελευταίο παιχνίδι για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Θεώρησα καλό και πήρα την πρωτοβουλία να τον καλέσω στο τέλος στον πάγκο του Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι ο χρόνος έπρεπε να σταματήσει στην ομάδα που πήρε την Euroleague», είπε ο Σφαιρόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.