Μετά από 16 χρόνια επιστρέψαμε ως οικονομία στο 2009! Hopeless country...

ΕΠΟ: Οι νέες ΠΑΕ θα πληρώνουν τις οφειλές των παλιών

ΕΠΟ: Οι νέες ΠΑΕ θα πληρώνουν τις οφειλές των παλιών

Η ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωση της αποφασίζει ότι πλέον οι νέες ΠΑΕ θα πρέπει να πληρώσουν το 50% των οφειλών των παλιών. Μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει πονοκεφάλους σε αρκετές ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. ενέκρινε σήμερα την προθεσμία για την γνωστοποίηση οφειλών των ΠΑΕ από πιστωτές, βάσει του άρθρου 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Σε συμφωνία με το Παράρτημα I, Άρθρα 4,5 του ΚΑΠ και το Άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης κάθε νέα Π.Α.Ε., που ιδρύεται (με την ίδια ή ανάλογη επωνυμία και το ίδιο ή ανάλογο σήμα και χρώματα) ευθύνεται για τις ποδοσφαιρικές οφειλές σε ποσοστό 50% αυτών, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον με την Π.Α.Ε. που υποβιβάστηκε και έχει τεθεί σε εκκαθάριση.»

Βάσει των παραπάνω ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την γνωστοποίηση τους η 28η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή. Καλούνται οι πιστωτές της προηγούμενης εταιρείας να γνωστοποιήσουν τις υφιστάμενες οφειλές προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά (τελεσίδικες αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων, συμφωνίες διακανονισμού/ εκχώρησης, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, εντολές πληρωμής κλπ).

Επίσης, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, αφού έλαβε γνώση της εισήγησης του Διευθυντή Αδειοδότησης κ. Γεωργίου Δημητρίου, περί αντικατάστασης των τακτικών μελών του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης (ορκωτών λογιστών) κ.κ. Αθανασίου Ξύνα και Παναγιώτη Νούλη, επειδή οι εταιρείες στις οποίες εργάζονται ελέγχουν ΠΑΕ, αποφάσισε σήμερα την αντικατάστασή τους και τον διορισμό ως τακτικών μελών στο Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης των ορκωτών λογιστών κ. Ευθυμίου Αντωνόπουλου και Δέσποινας Χονδράκη, οι οποίοι, κατά δήλωσή τους, δεν εργάζονται σε εταιρεία που ελέγχει ΠΑΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.