ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Σάκκαρη γράφει ιστορία: Νίκησε Μέρτενς και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros

Η Σάκκαρη γράφει ιστορία: Νίκησε Μέρτενς και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros

Την πρόκριση της για πρώτη φορά στην καριέρα της στους “16” του Roland Garros πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Ελίζ Μέρτενς με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) κι έκλεισε θέση στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα, Σοφία Κένιν.

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας της και κατάφερε να “λυγίσει” την 25χρονη Βελγίδα σε 2 ώρες και 52 λεπτά.

Συνολικά είναι η τρίτη φορά που περνάει σε τέταρτο γύρο Grand Slam, αφού τα είχε καταφέρει πέρυσι τόσο στο Australian Open όσο και στο US Open. Στόχος της πλέον είναι η πρόκριση στα προημιτελικά, πράγμα εξαιρετικά εφικτό, μιας και πετάει… φωτιές στο χώμα.

Ο αγώνας:

Οι δύο τενίστριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με τη Μέρτενς να ξεκινάει τον αγώνα με μπρέικ, αλλά τη Σάκκαρη να το παίρνει πίσω και να καταφέρνει να κάνει το 1-0 με ακόμα ένα μπρέικ στο φινάλε του πρώτου σετ (7-5).

Με μπρέικ ξεκίνησε η Μέρτενς και το δεύτερο σετ, αλλά και πάλι η Σάκκαρη το πήρε πίσω, για να ακολουθήσουν διαδοχικά μπρέικ από τις δύο τενίστριες. Το δεύτερο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί όπου η Βελγίδα κατάφερε με άνεση να το κατακτήσει (6-7), κάνοντας το 1-1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τρίτο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αυτόν της Μαρίας, η οποία έκανε ότι ήθελε στη Μέρτενς, φτάνοντας δια περιπάτου (6-2) στη νίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.