Το παράξενο άθλημα από τη Ρωσία που συνδυάζει μπάσκετ, ράγκμπι και πάλη

Παράξενο αλλά και ενδιαφέρον

Το παράξενο άθλημα από τη Ρωσία που συνδυάζει μπάσκετ, ράγκμπι και πάλη

Ίσως να έχετε δει βίντεο και φωτογραφίες ενός αρκετά παράξενου αθλήματος που προέρχεται από τη Ρωσία. Το όνομά του είναι Rugball. 10 άνδρες ντυμένοι με στολές ελληνορωμαϊκής πάλης, τρέχουν κρατώντας την μπάλα αγκαλιά και προσπαθούν να βάλουν καλάθι. Τα χτυπήματα και οι λαβές δεν απαγορεύονται.

Μπερδευτήκατε; Όλοι μας. Το άθλημα αυτό συνδυάζει κανόνες, μπάσκετ, πάλης και ράγκμπι. Γεννήθηκε στη Ρωσία και οι κανόνες του δεν είναι δύσκολοι, αρκεί να μάθεις πως συνδυάζονται τα Τροία αθλήματα σε ένα. Εκεί είναι η δυσκολία.

Το Rugball απέκτησε ομοσπονδία στη Ρωσία, τον Νοέμβριο του 2003. Αλλά δεν είναι ένα άθλημα μόλις 18 ετών, αφού οι αρχές του τοποθετούνται πριν την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, 4 δεκαετίες πριν.

Ανακαλύφθηκε από αθλητές ελεύθερης πάλης, οι οποίοι στο ζέσταμα τους προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους αντιπάλους τους να κουβαλήσουν μια μπάλα από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη, χρησιμοποιώντας τεχνική ελληνορωμαϊκής πάλης.

Το ζέσταμα δεν άργησε να γίνει άθλημα, με τους παλαιστές να εντάσσουν και τις μπασκέτες στο δημιούργημα τους.

Πώς παίζεται; Ο στόχος είναι να βάλεις καλάθι. Όλα επιτρέπονται εκτός από τα πιάσεις τα πόδια, να σπρώξεις πισώπλατα και φυσικά εντελώς αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Τα τρία αθλήματα δεν μπορούν να γίνουν τέσσερα, ενώ προς αποφυγή τραυματισμών υπάρχει ειδικός εξοπλισμός για γόνατα, αγκώνες κ.α.

Κάθε ομάδα έχει 20 παίκτες, αλλά στο γήπεδο δεν μπορούν να είναι πάνω από 7. Μπορείς να πασάρεις, να πετάξεις, να σκάσεις και να πας την μπάλα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το παιχνίδι διαρκεί δυο 20λεπτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τουρνουά του Rugball δεν γίνονται μόνο στην Ρωσία. Παλιότερα έχει διοργανωθεί ένα τουρνουά στην Τσεχία, στο οποίο συμμετείχαν τρις ομάδες: η οικοδεσπότρια Τσεχία, η Ρωσία και το Καζακστάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.