ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Champions League: Η Σαχτάρ κέρδισε με 1-0 την Μπαρτσελόνα – «Βήμα» πρόκρισης για τη Ντόρτμουντ κόντρα στη Νιουκάστλ

Η Ντόρτμουντ νίκησε με 2-0 και αύξησε τις πιθανότητές της για πρόκριση στους «16»

Champions League: Η Σαχτάρ κέρδισε με 1-0 την Μπαρτσελόνα – «Βήμα» πρόκρισης για τη Ντόρτμουντ κόντρα στη Νιουκάστλ

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στη φάση των «16» του Champions League καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τη Σαχτάρ στο Αμβούργο με κατεβασμένα τα χέρια.

Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ ξεπέρασε το εμπόδιο της, κατώτερης των περιστάσεων, Νιουκάστλ με 2-0 στο «Signal Iduna Park».

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπαρτσελόνα 1-0

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα οι Ουκρανοί έφτασαν στο γκολ στο 40′. Ύστερα από μία γλυκιά σέντρα από τα δεξιά του Γκοτσολεϊσβίλι ο Σικάν με βήματα πίσω έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε σε ένα σημείο που ο Τερ Στέγκεν δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Τσάβι έγινε πιο επιθετική αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις απέναντι σε μία καλά οργανωμένη άμυνα των Ουκρανών.

Η Σαχτάρ έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Νιουέρτον στο 87′ αλλά ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Κάπως έτσι οι μπλαουγκράνα έχασαν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στη φάση των «16» μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

ΣΑΧΤΑΡ: Ρίζνικ, Μπόνταρ, Ρακίτσκι, Ματβιγένκο, Γκοτσολεϊσβίλι, Στεπανένκο (73’ Ναζάρινα), Κρίσκιβ, Σουντάκοβ, Νέβερτον (90+7’ Σβεντ), Ζουμπκόβ, Σίκαν (62’ Κέλσι)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αλόνσο (59’ Μπαλντέ), Κρίστενσεν, Κανσέλο, Αραούχο, Ρομέου (59’ Πέδρι), Γκιντογκάν, Γκάβι (81’ Φερμίν Λόπεθ), Φεράν Τόρες (60’ Γιαμάλ), Ραφίνια (59’ Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ – Νιουκάστλ 2-0

Στη Βεστφαλία λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα με 4-0 από τη Μπάγερν Μονάχου, η Ντόρτμουντ συνήλθε και πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στη Νιουκάστλ. Στο 26′ ο Σάμπιτσερ βρέθηκε στα όρια της μικρής περιοχής από τη δεξιά πλευρά και «έστρωσε» στον Φούλκρουγκ ο οποίος δεν μπορούσε να αστοχήσει κάνοντας το 1-0.

Οι «magpies» δεν έπαιζαν το ποδόσφαιρο που έχουμε συνηθίσει φέτος με αποτέλεσμα να δέχονται ασταμάτητα φάσεις από τους Γερμανούς. Στο δεύτερο 45λεπτο δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα του Τέρζιτς να φτάνει και σε δεύτερο γκολ με τον Μπραντ στο 79′.

Η Ντόρτμουντ «χτύπησε» στην αντεπίθεση με τον Καρίμ Αντεγέμι να πετάει την μπάλα μπροστά στον Γερμανό μεσοεπιθετικό και αυτός βρισκόμενος σε θέση τετ α τετ με τον Πόουπ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ζίλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ριέρσον, Ζάμπιτσερ, Εζτσάν, Ενμετσά, Μπραντ, Αντεγέμι (81’ Ρόις), Φίλκρουγκ (87′ Μουκοκό)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Χολ (46’ Αλμιρόν), Σερ, Λασέλς, Τρίπιερ, Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Γουίλοκ 81′ Μάιλι), Λιβραμέντο, Ζοέλιντον, Γουίλσον (46’ Γκόρντον)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.