Copa America: Έκανε την έκπληξη η Παραγουάη κόντρα στην Χιλή – Πρώτη νίκη για την Ουρουγουάη

Copa America: Έκανε την έκπληξη η Παραγουάη κόντρα στην Χιλή – Πρώτη νίκη για την Ουρουγουάη

Το Copa America προσφέρει θέαμα και εκπλήξεις στους φιλάθλους που το παρακολουθούν, με τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις να φέρνουν τα πάνω κάτω στη βαθμολογίας.

Αρχικά η Παραγουάη επικράτησε με 2-0 της Χιλής πέρασε στην 2η θέση του Β΄Ομίλου του 47ου Copa America και έχει ελπίδες ακόμα και για την πρωτιά.

Ο Σαμούδιο με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ έκανε το 1-0 στο 40ο λεπτό, ενώ στο 58ο λεπτό ο διαιτητής είδε το χέρι του Μεδέλ και σφύριξε πέναλτι με τον τον Αλμιρόν να κάνει το 2-0. Η Χιλή δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Την τελευταία αγωνιστική παίζουν Αργεντινή-Βολιβία, Ουρουγουάη-Παραουάη.

Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής η Ουρουγουάη νίκησε άνετα την κακή Βολιβία 2-0 για την τέταρτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου, φτάνοντας τους 4 βαθμούς και κάνοντας βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Οι παίκτες του Οσκαρ Ταμπάρες επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη μετά από πέντε ματς.

Οι Ουρουγουανοί μπήκαν δυνατά και έκλεισαν στα καρέ τους αντιπάλους τους, δημιουργώντας σταθερά κινδύνους στην εστία του Λάμπε και μένοντας ελάχιστα εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις των Βολιβιανών. Ο Καβάνι τρεις φορές στο 21’, στο 24’ και στο 28’ έχασε ευκαιρία να σκοράρει, στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, έσωσαν οι αντίπαλοι αμυντικοί, ενώ στο 36’ στην καταπληκτική κεφαλιά του Σουάρες ο Λάμπε έδιωξε σε κόρνερ. Τελικά, στο 40’ μετά το γύρισμα του Ντερασκαέτα, ο Κιντέρος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της «σελέστε». (Με αυτογκόλ η Ουρουγουάη είχε πάρει και τον πρώτο της βαθμό στο φετινό Copa America)

Οι παίκτες του Οσκαρ Ταβάρες ξεκίνησαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Καβάνι και Μπενανκούρ και δύο καλές φάσεις με τους Καβάνι και Σουάρες, απειλώντας συνεχώς μια ομάδα που τα περίμενε όλα αμυντικά από τον Χουσίνο της ΑΕΛ και επιθετικά από τον Μορένο, που προσπαθούσε να οδηγήσει μια κακή επιθετικά ομάδα.

Έτσι, στο 80’ ο Καβάνι δέχτηκε την καταπληκτική μπαλιά του Τόρες και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 για το 52ο τέρμα του με τους 15 φορές νικητές της διοργάνωσης. Η «σελέστε» δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες για τρίτο γκολ με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών της και είχε και δοκάρι με τον Βίνια στο 85’. Οι Βολιβιανοί προσπάθησαν να απειλήσουν χωρίς επιτυχία, με τον Μάξι Γκόμες να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία σε κενή εστία και να γίνεται viral στο 95’.

COPA AMERICA

1ος Όμιλος (Νότιος)
Αργεντινή 7 (3-1)
Παραγουάη 6 (5-1)
Χιλή 5 (3-4)
Ουρουγουάη 4 (3-2)
Βολιβία 0 (1-6)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2ος Όμιλος (Βόρειος)
Βραζιλία 9 (9-1)
Κολομβία 4 (3-4)
Περού 4 (4-7)
Ισημερινός 2 (4-5)
Βενεζουέλα 2 (2-5)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.