ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει τα δεδομένα υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030 ή του 2034 – Τι ισχύει με την Ελλάδα

Έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την διοργάνωση του 2030, με την Αίγυπτο και την Ελλάδα συνδιοργανώτριες

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει τα δεδομένα υποψηφιότητας για το Μουντιάλ του 2030 ή του 2034 – Τι ισχύει με την Ελλάδα

Η Σαουδική Αραβία επιμένει στην διεκδίκηση διοργάνωσης ενός Μουντιάλ, με στόχο το 2030 ή το 2034.

Εδώ και μήνες έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την διοργάνωση του 2030, με την Αίγυπτο και την Ελλάδα συνδιοργανώτριες, όπου όλες οι πλευρές είχαν επιβεβαιώσει πως έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις, χωρίς να προκύπτει ωστόσο κάτι επίσημο.

«Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να βγει στο γήπεδο και είμαστε σε φάση συντονισμού με τις άλλες συνομοσπονδίες και τη FIFA για να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 ή του 2034. Προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με όλους όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την υποψηφιότητα και έχουμε τουλάχιστον 90% πιθανότητες να κερδίσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ασιατικής συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (AFC) Σαλμάν μπεν Ιμπραήμ αλ Χαλίφα, όπως αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα RMC Sport.

«Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα ικανή να φιλοξενήσει ένα τέτοιο τουρνουά, αλλά πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή, το 2030 ή το 2034», πρόσθεσε ο νούμερο ένα της AFC.

Η σκέψη για το 2034 έρχεται καθώς το 2030 υπάρχουν ισχυροί αντίπαλοι και θεωρούν στην Σαουδική Αραβία πως δύσκολα θα πάρουν τους ψήφους που απαιτούνται από την FIFA.

«Εάν το ποσοστό επιτυχίας μας στη διοργάνωση του τουρνουά είναι καλύτερο το 2034, θα το εξετάσουμε και εάν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές το 2030, γιατί όχι; Όμως το θέμα δεν αφορά μόνο την Ασιατική Συνομοσπονδία. Έχουμε 47 ψήφους, ενώ χρειάζονται περισσότερες από 110 ψήφοι για να πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να έχουμε τη στήριξη άλλων ηπείρων», είπε ο Ιμπραήμ Αλ Χαλίφα.

Για το 2030 υπάρχει η τριάδα των χωρών που αποτελούν το Μαρόκο, η Ισπανία και η Πορτογαλία και ο «όμιλος» που αποτελείται από τέσσερις χώρες της Νότιας Αμερικής, Αργεντινή, η Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη.

Η Σαουδική Αραβία, τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και περισσότερο το επίκεντρο του ποδοσφαίρου, με εθνικές διοργανώσεις όπως το ισπανικό και το ιταλικό Σούπερ Καπ να «μεταναστεύουν» στην καυτή έρημο της χώρας της Μέσης Ανατολής ελκυόμενες από προσοδοφόρα συμβόλαια συνεργασίας.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, η χώρα της Σαουδικής Αραβίας φιλοξενεί επίσης ένα Grand Prix της Formula 1, το Dakar, το Γύρο της ποδηλασίας στη Σαουδική Αραβία και το 2029 θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.