Κυρώσεις από την UEFA σε Μπαρτσελόνα και σε άλλες εννέα ομάδες για παραβίαση του Financial Fair Play

Το ανώτατο όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα ανακοινώσει κυρώσεις σε 10 συλλόγους, μεταξύ των οποίων η Μπαρτσελόνα και η Παρί Σεν Ζερμέν

Κυρώσεις από την UEFA σε Μπαρτσελόνα και σε άλλες εννέα ομάδες για παραβίαση του Financial Fair Play

Η UEFA ετοιμάζεται να ανακοινώσει κυρώσεις τον επόμενο μήνα για δέκα συλλόγους που έχουν παραβιάσει τους κανόνες του FFP μέχρι το 2020-21, συμπεριλαμβανομένων των Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Ίντερ και Ρόμα, σύμφωνα τους Times.

Πριν από λίγες μέρες η εφημερίδα L’Equipe αποκάλυψε ότι η πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί συμπεριλαμβάνεται στις υπό τον έλεγχο της UEFA ομάδες. Τώρα οι Times τοποθετούν στη λίστα τη Μπαρτσελόνα, την Άρσεναλ, τη Γιουβέντους, τη Μαρσέιγ, την Ίντερ και τη Ρόμα.

Η περίοδος κατά την οποία διαπράχθηκαν οι παρατυπίες σχετικά με τον οικονομικό έλεγχο συμπίπτει με την έκρηξη της πανδημίας. Οι κανόνες της UEFA επιτρέπουν μόνο απώλειες 30 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών, αλλά αυτές που σχετίζονται με την Covid και οι δαπάνες για το ποδόσφαιρο γυναικών ή το ποδόσφαιρο ακαδημιών μπορεί να δικαιολογήσουν μια αύξηση.

Κατ’ αρχήν τα πρόστιμα θα είναι οικονομικά και θα συμφωνούνται με τους συλλόγους. Σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, θα επιλύονταν μονομερώς από την UEFA. Για παράδειγμα, στις περιπτώσεις της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, οι οποίες επί του παρόντος δεν έχουν καλές σχέσεις με την ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή στον ευρωπαϊκό χώρο, λόγω της προσπάθειάς τους να δημιουργήσουν την ευρωπαϊκή Super League.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του FFP. Από το 2023, η UEFA θα εισαγάγει ένα νέο σύστημα που θα περιορίζει τις δαπάνες των συλλόγων σε ένα ποσοστό των εσόδων τους σε ένα ημερολογιακό έτος, σε μισθούς παικτών, μεταγραφές και αμοιβές agents. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός θα εισαγάγει όριο 90% το 2023, 80% το 2024 και 70% από το 2025.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.