ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μουντιάλ: Αυτό συμβολίζει ο μανδύας που φόρεσε ο Λ.Μέσι στην απονομή (φωτό)

Ο μανδύας που φορούσε ο Μέσι κατά την απονομή στο Μουντιάλ λέγεται «Bisht» και έχει τεράστια ιστορία πίσω του

Μουντιάλ: Αυτό συμβολίζει ο μανδύας που φόρεσε ο Λ.Μέσι στην απονομή (φωτό)

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν το πρόσωπο του χθεσινού απίθανού τελικού του Μουντιάλ, το τέλος του οποίου βρήκε νικήτρια την Αργεντινή, μετά από ματς – θρίλερ με τη Γαλλία.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο είχε κατακτήσει ξανά η «αλμπισελέστε» το 1986.

Λίγα λεπτά πριν την απονομή ο Λιονέλ Μέσι έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για έναν επιπλέον λόγο. Κι αυτό λόγω του μαύρου μανδύα, με χρυσές λεπτομέρειες, που του φόρεσαν. Οι ερωτήσεις δεν άργησαν στα social media με τους φιλάθλους να αναρωτιούνται τι ακριβώς είναι αυτό το ρούχο και τι συμβολίζει

Ο μανδύας έχει τεράστια ιστορία πίσω του.

Λέγεται «Bisht» και είναι ένα παραδοσιακό αραβικό ρούχο, το οποίο υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τα βιβλία, αλλά και τις εικόνες για τον πολιτισμό των Αράβων. Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο πανωφόρι το φορούσαν οι βασιλιάδες, αλλά και οι άνθρωποι που είχαν υψηλό κύρος στην κοινωνία. Φοριέται σε ειδικές περιστάσεις, όπως γάμοι, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι το φορούσαν οι πολεμιστές όταν νικούσαν έναν πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.