ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τζιανλούκα Βιάλι: Η συγκλονιστική ομιλία με τα λόγια του Θ.Ρούσβελτ που διάβασε στους παίκτες πριν τον τελικό του Euro

Ο Τζιανλούκα Βιάλι μίλησε στην ψυχή και την καρδιά των παικτών διαβάζοντας τον λόγο με τίτλο «Ο άνθρωπος στην αρένα»

Τζιανλούκα Βιάλι: Η συγκλονιστική ομιλία με τα λόγια του Θ.Ρούσβελτ που διάβασε στους παίκτες πριν τον τελικό του Euro

Ο Τζιανλούκα Βιάλι «έφυγε» από τη ζωή στα 58 του χρόνια, μετά από πενταετή μάχη με τον καρκίνο. Δεινός σκόρερ, μα περισσότερο σπουδαίος άνθρωπος και μαχητής της ζωής, ήταν φοβερά επιδραστικός στην Εθνική Ιταλίας και στο «ταξίδι» της ως την κορυφή της Ευρώπης στο Euro του 2021.

Ο πάλαι ποτέ στράικερ της Τσέλσι, της Σαμπντόρια και της Γιουβέντους στο πλευρό του καλού του φίλου Ρομπέρτο Μαντσίνι, αποδείχθηκε καταλυτικός για το δέσιμο και τον χαρακτήρα των Ατζούρι και αυτό αποτυπώθηκε πλήρως και στην ομιλία που έδωσε προς τους παίκτες δύο ημέρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Euro κόντρα στην Αγγλία.

Όπως καταγράφηκε στο αφιέρωμα της «RAI» για τους πρωταθλητές Ευρώπης, ο Λούκα Βιάλι απευθύνθηκε στους παίκτες της Ιταλίας χρησιμοποιώντας τον διάσημο λόγο του πρώην προέδρου των Η.Π.Α., Θίοντορ Ρούζβελτ.

«Αυτός που μετράει δεν είναι εκείνος που ασκεί κριτική, ούτε εκείνος που δείχνει με το δάχτυλο κάποιον όταν σκοντάφτει ή εκείνος που σχολιάζει πώς θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα μια συγκεκριμένη πράξη. Η τιμή πηγαίνει στον άνδρα που μάχεται στην αρένα. Στον άνδρα που το πρόσωπό του είναι σημαδεμένο από τη σκόνη, τον ιδρώτα και το αίμα.

Τον άνδρα που παλεύει με θάρρος, που αποτυγχάνει επανειλλημένα γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει στόχος που να αξίζει τον τίτλο του και να είναι ελεύθερος από σφάλματα και ατέλειες. Τον άνδρα που αφιερώνει όλο το είναι του στην επίτευξη αυτού του στόχου, ο οποίος ξέρει πώς να βρει τον ενθουσιασμό και να αφοσιώσει τον εαυτό του μέχρι το τέλος κι εκείνον που ξοδεύει το είναι του για έναν δίκαιο σκοπό. Τον άνδρα ο οποίος, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, γνωρίζει στο τέλος τον θρίαμβο των μεγάλων κατακτητών και που όταν πηγαίνουν άσχημα, “πέφτει” γνωρίζοντας ότι τόλμησε. Αυτός ο άνδρας δεν θα έχει ποτέ θέση στις μέτριες ψυχές που δεν γνώρισαν ούτε την ήττα ούτε τη νίκη».

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.