ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κόκκινη κάρτα στην… κάρτα φιλάθλου δείχνουν οι οπαδοί. Καμία δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα!!!

Κόκκινη κάρτα στην… κάρτα φιλάθλου δείχνουν οι οπαδοί. Καμία δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα!!!

Την αντίδραση τους στην “κάρτα φιλάθλου” εξέφρασε στο Δ.Σ. της Super League, μερίδα οργανωμένων οπαδών, στην πλειοψηφία τους της ΑΕΚ και του Ατρόμητου.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου που προωθεί ο Σταύρος Κοντονής και έχει προκαλέσει την αντίδραση μεγάλης μερίδας φίλων του ποδοσφαίρου, αφού απαιτούνται στοιχεία που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την ιδιότητα του φιλάθλου.

Αντιπροσωπεία οπαδών μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο και μίλησε στον Γιώργο Μποροβήλο και τους υπόλοιπους γνωστοποιώντας την αντίδρασή του στο μέτρο.

Το εντυπωσιακό είναι πως σε ερώτηση των οπαδών κατά την αποχώρησή τους από τα γραφεία της SuperLeague πόσες κάρτες φιλάθλων έχουν παραδώσει – έτοιμες οι ΠΑΕ η απάντηση που έλαβαν ήταν: «Καμία, έως τώρα καμία από οποιαδήποτε ΠΑΕ»… 

Οι οπαδοί ανήρτησαν και πανό που γράφει «κάρτα φιλάθλου, ΑΜΚ και ΑΦΜ είναι ελεύθεροι πολίτες οπαδοί;»

Από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου θα τεθεί σε εφαρμογή η κάρτα φιλάθλου, την οποία ακόμη όμως κανείς δεν έχει στα χέρια του!!

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων είπαν:

«Ξέρουμε, όπως και εσείς, ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος. Έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και περιμένουμε και την απάντηση από την αρχή προσωπικών δεδομένων», τόνισαν οι αντιπρόσωποι των οπαδών και συνέχισαν λέγοντας: «Όλοι ξέρουν πλέον, πως το μέτρο δεν γίνεται για να αντιμετωπιστεί η βία, αλλά για να ξέρουν οι κυβερνώντες τα πάντα για όλους. Διαφορετικά δεν θα ζητούσαν τώρα ΑΜΚΑ και έπειτα ΑΦΜ. Όλα γίνονται για να φτάσουμε στην κάρτα πολίτη, στο απόλυτο φακέλωμα και αρκετοί από εμάς δεν θα το δεχτούν αυτό ακόμη και για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μας». 

Οι οπαδοί έκαναν γνωστό για την προσφυγή στο ΣτΕ και το χρόνο εκδίκασής της: 

«Πάμε για Μάρτιο του 2016. Περιμένουμε όμως την απάντηση για αναστολή του μέτρου έως την εκδίκαση της υπόθεσης κάτι που θα γνωρίζουμε σε λίγες μέρες. Εφόσον δεν υπάρχει καμία κάρτα φιλάθλου θα πρέπει και οι ΠΑΕ να στηρίξουν τις ενέργειες μας όπως έγινε με απόλυτη επιτυχία απέναντι στο ίδιο μέτρο στην Ιταλία». 

Η κάρτα φιλάθλου αποτελεί απότοκο του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο και της ακόλουθης υπουργικής απόφασης του περασμένου Αυγούστου, που έχουν στόχο την αντιμετώπιση πράξεων βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις.

Με βάση τα όσα ψηφίστηκαν τα εισιτήρια εκδίδονται αριθμημένα και ονομαστικά, με τον αριθμό του εισιτηρίου να αντιστοιχεί σε μία θέση καθήμενου θεατή. Έως την 1η Ιανουαρίου 2016, οπότε καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση κάρτας φιλάθλου, οι φίλαθλοι υποχρεούνται να εισέρχονται στα γήπεδα με τη επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας διαμονής, και την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ στο σώμα του εισιτηρίου. Η επίδειξη των ανωτέρω είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την αγορά του εισιτηρίου όσο και κατά την είσοδο στο γήπεδο, οπότε μπορεί να ζητείται η εν λόγω επίδειξη στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων.

Το εκδιδόμενο ονομαστικό εισιτήριο φέρει, απαραιτήτως, ονοματεπώνυμο του φιλάθλου υπέρ του οποίου εκδίδεται και τον αριθμό ΑΜΚΑ. Για τους ανήλικους που δεν έχουν ταυτότητα γίνεται χρήση του αριθμού ταυτότητας του ενήλικου που έχει την επιμέλειά τους. Στην οπίσθια όψη κάθε εισιτηρίου υποχρεωτικά αναγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι ο νόμιμος κάτοχος του ονομαστικού εισιτηρίου είναι υπεύθυνος αποζημίωσης για τυχόν φθορά της θέσης του, ενώ δεν θα μπορεί να μεταβιβάσει το εισιτήριο σε τρίτο πρόσωπο.

Από την 1η Ιανουαρίου 2016, είναι υποχρεωτική για κάθε φίλαθλο η έκδοση κάρτας φιλάθλου, προκειμένου να δύναται να εισέλθει σε γήπεδο που τελούνται αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων της Σούπερ Λίγκας και της Α1 μπάσκετ, εξαιρούμενης για φέτος της Φούτμπολ Λιγκ και χωρίς εφαρμογή στη Γ’ Εθνική. Για την έκδοσή της κατατίθεται έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου φιλάθλου σε οποιαδήποτε ΑΑΕ ή ΤΑΑ, η οποία συνοδεύεται με την κατάθεση: α) φωτογραφίας τύπου διαβατηρίου, β) φωτοαντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας διαμονής και γ) του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. Η κάρτα φιλάθλου θα φέρει κωδικό αριθμό αναγνώρισης του κατόχου της, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Σήμανσης, και θα εκδίδεται με την κατάθεση της αίτησης. Θα την παραλαμβάνει αμέσως ο αιτών φίλαθλος, αφού καταβάλει ποσό έως δύο ευρώ ως δαπάνη για την έκδοσή της. Η κάρτα φιλάθλου θα έχει διετή ισχύ, θα είναι έντυπη και θα φέρει υποχρεωτικά την ένδειξη Εθνική Κάρτα Φιλάθλου, ενώ θα έχει την ελληνική σημαία. Οι ανήλικοι υποχρεούνται να εκδώσουν κάρτα φιλάθλου παρέχοντας όλα τα στοιχεία, πλην του αριθμού αστυνομικής ταυτότητας, στη θέση του οποίου δηλώνεται ο αριθμός του γονέα που έχει την επιμέλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών για την κάρτα φιλάθλου κάνουν λόγο για παραβίαση «προσωπικών δεδομένων». Στην υπουργική απόφαση προβλέπεται η δημιουργία Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, στο οποίο τηρείται η κεντρική βάση δεδομένων που περιλαμβάνει λίστα φυσικών προσώπων στα οποία έχει απαγορευθεί η είσοδος στα γήπεδα καθώς και η εφαρμογή διαχείρισης της κάρτας φιλάθλου. Στην κεντρική βάση δεδομένων, όπου καταχωρούνται οι επιβαλλόμενες, αρμοδίως, κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων για πράξεις βίας, θα έχει άμεση πρόσβαση η αστυνομική αρχή και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το υπουργείο Οικονομικών εφοδιάζεται από ΑΑΕ και ΤΑΑ με ειδικό κωδικό αριθμό, προκειμένου οι κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ να έχουν άμεση πρόσβαση στο Επιμέρους Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου για τον έλεγχο των φορολογικών στοιχείων των διατεθειμένων εισιτηρίων. Οι ΔΟΥ θα πρέπει να δύνανται σε πραγματικό χρόνο και οποτεδήποτε να μπορούν να ελέγχουν τον αριθμό των πωλούμενων εισιτηρίων σε κάθε αγώνα. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.