6 Έλληνες παιχταράδες που υποστήριζαν άλλη ομάδα από αυτή που έπαιξαν

6 Έλληνες παιχταράδες που υποστήριζαν άλλη ομάδα από αυτή που έπαιξαν

Ολοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι παίκτες των ομάδων μας είναι οπαδοί σαν κι εμάς.

Ότι πονάνε τη φανέλα και ότι έχουν κάνει πραγματικότητα το όνειρο που είχαν από παιδιά να τη φορέσουν.

Οκ, σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει, αλλά γενικότερα ισχύει το λογικό:

Να υποστηρίζει ο παίκτης μια άλλη ομάδα απ’ αυτή στην οποία (για τον οποιοδήποτε λόγο) επιλέγει να αγωνιστεί.

Ούτε κακό είναι, ούτε περίεργο. Εξάλλου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων -ακόμα κι αν δεν τον υποστήριζε πριν- ο ποδοσφαιριστής/μπασκετμπολίστας καταλήγει ν’ αγαπήσει τον σύλλογο.

Με δεδομένο λοιπόν ότι υπάρχουν πάμπολλα ακόμα παραδείγματα (ενδεχομένως και πιο κραυγαλέα) ακολουθούν ενδεικτικές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που άλλα αισθήματα έτρεφαν και αλλού βρέθηκαν να παίζουν.

Στέλιος Γιαννακόπουλος

Ένα από τα… κοινά μυστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να έκανε παπάδες με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να πανηγύρισε τίτλους και να έγινε από τους καθοριστικότερους παίκτες στην εγκαθίδρυση της κυριαρχίας μετά το ‘97, αλλά είναι γνωστό ότι πριν συμβούν όλα αυτά ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ήταν φίλος του Παναθηναϊκού. Κάτι που καθόλου δεν τον εμπόδισε βέβαια να δεθεί έπειτα με τους Πειραιώτες και να γίνει μάλιστα από τους αγαπημένους της εξέδρας.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Εντέλει κατέληξε στην ομάδα που υποστήριζε από μικρός. Υπάρχει εξάλλου φωτογραφικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι (μετά το σίριαλ της αποχώρησής του από την ΑΕΚ και της μετακίνησης στον Ολυμπιακό) που τον απεικονίζει σε πέταλο των Πειραιωτών σε εκτός έδρας παιχνίδι το 2002. Μέχρι να φορέσει όμως τα ερυθρόλευκα (και παρά τα αντίστοιχης απόχρωσης αισθήματά του) ο Λάζαρος έπαιξε σε όλους τους μεγάλους αντιπάλους (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ).

Βαγγέλης Μάντζαρης

Η πιο πολυσυζητημένη περίπτωση απ’ όλες. Αν και σημαντικότατο στέλεχος του Ολυμπιακού, είναι γνωστό ότι ο Μάντζαρης υπήρξε οπαδός του Παναθηναϊκού στα νεανικά του χρόνια. Κάτι που επίσης επιβεβαιώνεται -όπως και στην περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου- με στιγμιότυπό του από εξέδρα. Παρόλα αυτά κέρδισε σταδιακά τον σεβασμό των Ολυμπιακών -κι ακόμα περισσότερο μετά την απόρριψη της πρότασης να φύγει και να φορέσει τα πράσινα.

Δημήτρης Παπανικολάου

Φόρεσε τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού (στον οποίο μάλιστα έκανε το «μπαμ» της καριέρας του και πανηγύρισε τίτλους). Φόρεσε τα πράσινα του Παναθηναϊκού (στον οποίο επίσης είχε μεγάλη προσφορά και αγωνιστικές επιτυχίες). Η οπαδική προτίμηση, ωστόσο, του Δημήτρη Παπανικολάου είχε άλλο… χρώμα. Κάτι που έγινε ευρύτερα γνωστό όταν εντέλει φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ (έχοντας μάλιστα δυο θητείες με αυτή).

Γιάννης Φετφατζίδης

Στον Ολυμπιακό ξεκίνησε την καριέρα του. Στον Ολυμπιακό τη συνεχίζει και τώρα. Υπήρξε ανέκαθεν από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας (που γούσταρε τον τρόπο παιχνιδιού του με τις «μπούκες» και τις περίτεχνες ντρίμπλες). Πριν επιστρέψει όμως το περασμένο καλοκαίρι στους «ερυθρόλευκους», τότε που ακουγόταν ότι ενδιαφέρεται και η ΑΕΚ, υπήρξαν δημοσιεύματα που επιβεβαίωσαν αυτό που είχε ακουστεί ως φήμη τα προηγούμενα χρόνια: Ότι ως πιτσιρικάς την υποστήριζε.

Γιάννης Γκαγκαλούδης

Δεν έκρυψε ποτέ -το αντίθετο μάλιστα- τα αισθήματά του. Όπου κι αγωνίστηκε (και όσο κι δέθηκε με κάποιους συλλόγους) όλοι ήξεραν τι ομάδα είναι. Αν και φόρεσε όμως τα χρώματα της συγκεκριμένης ομάδας, αυτό συνέβη για λίγο (μόλις για μια σεζόν). Έτσι, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης συνέχισε την καριέρα του στο ελληνικό μπάσκετ σε πολλές ομάδες (ανάμεσά τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), αλλά κάνοντας σαφές παντού ότι στην καρδιά του υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός.

Γράφει ο Θάνος Ιατρόπουλος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.