Ύστερα από κακή εμφάνιση η Εθνική Ελλάδος υποχρεώθηκε σε ήττα από τους Βραζιλιάνους με 79-78 στον δεύτερο αγώνα της στο Μουντομπάσκετ της Κίνας. Η Εθνική είχε κορυφαίο τον Πρίντεζη με 20 πόντους και κορυφαίος των νικητών ήταν ο Βαρεζάο με 22, έχοντας κάνει μεγάλη ζημιά στο δεύτερο μέρος.

Μοιραίος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην προτελευταία φάση του αγώνα, αφού αστόχησε σε εύκολο καλάθι και ο Σλούκας που έχασε την τελευταία βολή και την δυνατότητα να στείλει το ματς στην παράταση.

Η… ξεκούραστη πρεμιέρα με το Μαυροβούνιο έμεινε στο «ντουλάπι» και η Εθνική αντιλήφθηκε πως το Παγκόσμιο δεν είναι μία απλή διοργάνωση όπου τα φαβορί απλά κερδίζουν με το που μπαίνουν στο παρκέ.

Η σκληροτράχηλη Βραζιλία ήταν καλά διαβασμένη, δεν… φοβήθηκε όταν έμεινε πίσω με 17 πόντους (23-40) και έφερε την Ελλάδα στα όρια της, με καλές επιλογές και μπασκετικό «ξύλο». Έτσι, η ομάδα του Άτσο Πέτροβιτς είχε σταθερά το προβάδισμα στο θρίλερ των τελευταίων λεπτών και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη (79-78), που αποκάλυψε πολλές από τις αδυναμίες της Εθνικής και τοποθέτησε την «Επίσημη Αγαπημένη» πιθανότατα στην δεύτερη θέση, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έρθει η νίκη στον «τελικό» με τη Νέα Ζηλανδία (5/9, 15:00).

H ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχασε την συγκέντρωσή της και στη συνέχεια αγχώθηκε, κάτι που φάνηκε και στα πιο απλά plays. Ακόμα και έτσι πάντως, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στη παράταση, όμως ο Κώστας Σλούκας είχε 2/3 βολές και αστόχησε σε αυτή που θα έστελνε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης είχαν ξεσπάσματα που δεν ήταν αρκετά για τη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη, η «Σελεσάο» βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα και στηρίχθηκε στους… γερόλυκους Άντερσον Βαρεζάο, Λέαντρο Μπαρμπόσα και Άλεξ Γκαρσία, που έκαναν τρομερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

Δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

sdna