Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός: Με 98-86 έληξε το παιχνίδι – Αρνιόταν πεισματικά την ήττα για 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός: Με 98-86 έληξε το παιχνίδι – Αρνιόταν πεισματικά την ήττα για 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός

Μεγάλη μάχη έγινε στη Βαρκελώνη όπου ο Παναθηναϊκός αρνιόταν πεισματικά την ήττα για 35 λεπτά, αλλά η κακή του αμυντική λειτουργία και η κλάση των περιφερειακών παικτών της Μπαρτσελόνα, έδωσαν τη νίκη στους Καταλανούς με 98-86 για την 13 αγωνιστική της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήταν εξαιρετικός στην επίθεση αλλά τα αμυντικά του προβλήματα και η “δαιμονισμένη” βραδιά στην οποία βρέθηκαν οι Μίροτιτς (23 π.) και Ντιλέινι (17 π.), κόστισαν την ήττα με 98-86 στο “Παλαού μπλαουγκράνα”. Tα ριμπάουντ “πλήγωσαν” τον Παναθηναϊκό, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την φοβερή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Καλάθης που έκανε “double – double” με 13 πόντους και άλλες τόσες ασίστ, έχοντας ως άξιος συμπαραστάτη τον Φριντέτ που σημείωσε 19 πόντους όντας πρώτος σκόρερ του “τριφυλλιού”. Πλέον οι “πράσινοι” έχουν ρεκόρ 8-5 στη Euroleague, ενώ οι Καταλανοί συνεχίζουν να φλερτάρουν με την κορυφή αφού ανέβηκαν στο 10-3.

Tο παιχνίδι

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με… γκάζια το ματς καθώς με δύο τρίποντα του Μίροτιτς αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό και βρέθηκε γρήγορα να προηγείται με 10-2. Η άμυνα του “τριφυλλιού” παρουσίασε “χτυπητά” προβλήματα και στη συνέχεια καθώς αδυνατούσε να μαρκάρει αποτελεσματικά τους περιφερειακούς των “μπλαουγκράνα”, ενώ την ίδια ώρα ο Μπράντον Ντέιβιτς έκανε “πάρτι” μέσα στη ρακέτα. Ο μόνος λόγος που οι “πράσινοι” έμειναν μέσα στην διεκδίκηση του ματς ήταν η πολύ καλή επιθετική τους λειτουργία, με τον Νικ Καλάθη να οργανώνει, να σκοράρει, να πασάρει και γενικώς να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ομάδα, ενώ ένα ανόητο φάουλ του Ντιλέινι σε προσπάθεια για τρίποντο του Ράις, έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο πήρε συνολικά μόλις ένα (!) ριμπάουντ, όντας στο -4 (27-23).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα αμυντικά προβλήματα συνεχίστηκαν αλλά την ίδια στιγμή -προεξέχοντος πάντα του Καλάθη- πότε ο Τόμας, πότε ο Φριντέτ και πότε ο Παπαπέτρου κρατούσαν τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ. Ένα “ξέσπασμα” της Μπαρτσελόνα, στην οποία δόθηκαν πολλές… δεύτερες ευκαιρίες αφού έκλεισε το ημίχρονο με 11 επιθετικά ριμπάουντ, έφερε τον Παναθηναϊκό στο -11 (55-44) καθώς ο Μίροτιτς ήταν ασταμάτητος, αλλά ένα τρίποντο του Μπεν Μπέντιλ επέτρεψε στον Παναθηναϊκός να πάει με μονοψήφια διαφορά στα αποδυτήρια, διαμορφώνοντας το 55-47 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να παίξει και άμυνα, βελτιώνοντας το μαρκαρισμά του πάνω στον Μίροτιτς και τα ριμπάουντ του, ενώ ο Φριντέτ “πυροβολούσε” από παντού φτάνοντας τους 17 πόντους με το ματς να είναι ντέρμπικαι και τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 55-47, 71-65, 98-86.

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Ντέιβις 12 (5/10 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Χάνγκα 5 (1/4 τρίποντα, 6 ασίστ), Σμιτς 7 (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Οριόλα 7 (1), Αμπρίνες 5 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Χίγκινς 7 (5 ασίστ), Ντιλέινι 17 (1/1 δίποντο, 5/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη), Κούριτς 6 (2), Μίροτιτς 23 (5/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 7/7 βολές, 7 ριμπάουντ), Τόμιτς 9 (5 ριμπάουντ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 12 (1/7 τρίποντα), Ράις 10 (1), Παπαγιάννης 6 (4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 10 (4/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Παππάς, Βουγιούκας 2, Τζόνσον, Φρεντέτ 19 (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος), Καλάθης 13 (3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 λάθη, 1 τάπα), Γουάιλι 6, Μήτογλου 5, Μπεντίλ 3 (1).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.