ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μπάγερν – Παναθηναϊκός 75-82: «Άλωσε» το Μόναχο η ομάδα του “Τριφυλλιού”

Εξασφαλισμένη η δεύτερη θέση στη Euroleague με νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ουραγό Άλμπα

Μπάγερν – Παναθηναϊκός 75-82:  «Άλωσε» το Μόναχο  η ομάδα του “Τριφυλλιού”

Αν και δυσκολεύτηκε από την Μπάγερν Μονάχου, ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε στη Γερμανία και πήρε τη νίκη που ήθελε (75-82). Το “BMW Park” θύμισε… ΟΑΚΑ, με τους περισσότερους από 3.500
φιλάθλους να πανηγυρίζουν για ένα αποτέλεσμα που φέρνει τον Παναθηναικό μια… ανάσα από τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο στη Euroleague και το πλεονέκτημα έδρας στα επιπλέον παιχνίφια.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανικό ξεκίνημα, με τον Μήτογλου να ελέγχει τα ριμπάουντ και να σημειώνει τους έξι πρώτους πόντους του αγώνα (2-6). Η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε το πρώτο της καλάθι μετά από δυο λεπτά αγώνα, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να μειώσει (5-6) με το τρίποντο του Ιμπάκα. Εκμεταλλευόμενη και τα λάθη του Γκριγκόνις, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 5-0 και πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (7-6).

Ο Λεσόρ έδειξε να έχει πρόβλημα με το μακρινό σουτ του Ιμπάκα, ο οποίος έκανε το 2/2 από το τρίποντο (12-8 μπροστά οι Βαυαροί με 8 δικούς του πόντους). Ο Παναθηναϊκός έμεινε άστοχος για αρκετά λεπτά. Η εύστοχη προσπάθεια του Παπαπέτρου από τα 6.75μ. “έσπασε” το αρνητικό σερί, ενώ το καλάθι του Χουάντσο που ακολούθησε έριξε κι άλλο τη διαφορά (15-13). Το τρίποντο, όμως, του Βάιλερ Μπαμπ διαμόρφωσε το 18-13 της πρώτης περιόδου.

Το πρώτο εύστοχο σουτ του Κέντρικ Ναν στο ματς ήρθε με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, για να ακολουθήσει μια εκπληκτική τάπα του Αντετοκούνμπο στον Μπράνκοβιτς. Το ματς ήρθε στα ίσα (18-18) με τις βολές του Σλούκα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού όμως “πληγώθηκε” από τα σουτ από τα 6.75μ. Δέχθηκε δυο διαδοχικά, με το σκορ να πηγαίνει πολύ γρήγορα στο 24-18.

Το καλάθι και η εύστοχη βολή του Ναν έριξε τη διαφορά στους τρεις πόντους, ενώ το μακρινό τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έφερε το 24-24. Οι δυο ομάδες πήγαν… καλάθι – καλάθι, με την ομάδα του Αταμάν να παίρνει πόντους από παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (Παπαπέτρου, Ερνανγκόμεθ και Βιλντόσα). Η άμυνα έδωσε το… σύνθημα και το “τριφύλλι” έκανε ένα σερί 8-0 και έφτασε στο 28-34. Το 36-40 του ημιχρόνου έδειξε πως το ματς δεν θα κρινόταν εύκολα.

Με τον Λεσόρ να έχει φτάσει τα 3 φάουλ, ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε και τα πήγε καλά κόντρα στον Ιμπάκα. Το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην 3η περίοδο δεν είχε μεγάλη διάρκεια, με την Μπάγερν να φτάνει στο 44-44. Ο Κέντρικ Ναν ανέβασε… στροφές και με δικούς του σερί πόντους έφερε και πάλι τους φιλοξενούμενους στο +5 (44-49), αλλά οι γηπεδούχοι το… έφεραν και πάλι στα ίσα (49-49). Η δεύτερη τρίποντο “βόμβα” του Μπαμπ μέσα σε λίγα λεπτά, έδωσε στους Βαυαρούς μετά από πολύ ώρα και πάλι το προβάδισμα (52-51). Η ομάδα του Αταμάν κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +4 (54-59) με “τρελό” buzzer beater του Ναν από τη γωνία.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +7 στις αρχές της τελευταίας περιόδου (με τον Γκραντ να ξεχωρίζει), αλλά η Μπάγερν έκανε ένα γρήγορο 9-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ (65-63). ο Κώστας Σλούκας, όμως, έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους “πράσινους” (65-66). καμία από τις δυο ομάδες δεν έκανε.. βήμα πίσω, με τον Λούτσιτς να κάνει το 70-70 για την Μπάγερν. Το τρίποντο του Γκραντ και το κάρφωμα του Λεσόρ επανέφεραν την ηρεμία στην ομάδα του Αταμάν, ενώ το τρίποντο του Ερνανγκόμεθ έκανε το 70-78 και… τρέλανε τους περισσότερους από 3.500 οπαδούς των “πρασίνων” που βρέθηκαν στις εξέδρες (μεγάλη και η συνεισφορά του Σλούκα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πάλι όμως, η Μπάγερν βρήκε γρήγορα πόντους και μείωσε στους τρεις (75-78) στο 1:28 πριν τη λήξη. Ένα ζευγάρι βολών του Σλούκα έκαναν το 75-80, ενώ το εύστοχο ντράιβ του Ναν “σφράγισε” τη νίκη των”πρασίνων” (75-82).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.