ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σάλος με πανό των οπαδών της Λίβερπουλ με τον Οριγκί και τον… ανδρισμό του – Κινδυνεύει με πρόστιμο η ομάδα (φωτο)

Σάλος με πανό των οπαδών της Λίβερπουλ με τον Οριγκί και τον… ανδρισμό του – Κινδυνεύει με πρόστιμο η ομάδα (φωτο)

Μπελάδες αναμένονται για τη Λίβερπουλ από το πανό που ανάρτησαν οπαδοί της στον αγώνα με την Γκενγκ για την τρίτη αγωνιστική του Champions League και στο οποίο φαίνεται το πρόσωπο του Ντιβόκ Οριγκί «κολλημένο» σε ένα σώμα μαύρου άνδρα με μεγάλο… ανδρισμό δίπλα στο τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το πανό αναρτήθηκε στο γήπεδο για λίγη ώρα πριν να γίνει αντιληπτό από τους άνδρες ασφαλείας της βρετανικής ομάδας που το απέσυραν περίπου 35 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα που έληξε, τελικά, με νίκη της Λίβερπουλ με 1-4.

Σε ανακοίνωσή της η Λίβερπουλ καταδίκασε το πανό κάνοντας λόγο για «ρατσιστικό στερεότυπο».

«Η Λίβερπουλ καταδικάζει το προσβλητικό πανό που εμφανίστηκε στην πλευρά των οπαδών μας. Για να είμαστε ξεκάθαροι, η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε διαιώνισε ένα ρατσιστικό πρότυπ. Αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο. Ενεργήσαμε άμεσα για να απομακρύνουμε το πανό και συνεργαζόμαστε με τους υπευθύνους του γηπέδου για να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της βρετανικής ομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η UEFA δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο αλλά θεωρείται βέβαιο ότι η Λίβερπουλ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο. Τον Μάιο του 2018 η Μπάγερν Μονάχου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ για πανό που κρίθηκε αθέμιτο στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.