Τελικός Champions League: Εντοπίστηκαν 2.800 πλαστά εισιτήρια στους οπαδούς της Λίβερπουλ

Η UEFA ετοιμάζει ανεξάρτητη αναφορά για τις σκηνές έξω από το γήπεδο

Τελικός Champions League: Εντοπίστηκαν 2.800 πλαστά εισιτήρια στους οπαδούς της Λίβερπουλ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι υπεύθυνοι του «Stade de France» εντόπισαν συνολικά 2.800 πλαστά εισιτήρια όταν σάρωναν τους οπαδούς της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League το Σάββατο.

Το Γαλλικό Πρακτορείο ισχυρίζεται ότι ο αριθμός αυτός επιβεβαιώθηκε από τις αρχές του σταδίου και τους εκπροσώπους της UEFA κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη γαλλική κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Μάλιστα, ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα μεγάλος σε σχέση με όσα συμβαίνουν στους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, σχεδόν 30.000 άτομα μπήκαν στο Stade de France χωρίς εισιτήριο ή με πλαστά «μαγικά χαρτάκια».

Οι μυστικές υπηρεσίας της χώρας είχαν προειδοποιήσει για τον μεγάλο κίνδυνο που υπήρχε, κάνοντας λόγω για «50.000 Άγγλους φιλάθλους χωρίς εισιτήριο ή έχοντας στην κατοχή τους πλαστά εισιτήρια».

«Μερικοί εξ αυτών θα έχουν στην κατοχή τους πλαστά εισιτήρια και θα προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο γήπεδο. Άλλοι θα προσπαθήσουν να ξεγελάσουν τους ανθρώπους του γηπέδου, χρησιμοποιώντας στολές των σεκιούριτι, των ανθρώπων της UEFA, του ιατρικού επιτελείου, των καθαριστών κλπ».

Η UEFA ετοιμάζει ανεξάρτητη αναφορά για τις σκηνές έξω από το γήπεδο

Η UEFA ετοιμάζει ανεξάρτητη αναφορά σχετικά με τις σκηνές που έγιναν το Σάββατο έξω από το γήπεδο που διεξήχθη ο τελικός του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης και είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του αγώνα.

Η έναρξη στο «Stade de France» στο Παρίσι καθυστέρησε περισσότερο από μισή ώρα, καθώς οι κάτοχοι εισιτηρίων της Λίβερπουλ περίμεναν σε τεράστιες ουρές και η γαλλική αστυνομία αργότερα έκανε χρήση δακρυγόνων στα πλήθη.

Τη Δευτέρα, οι γαλλικές αρχές παραπονέθηκαν για απάτη με εισιτήρια «βιομηχανικής κλίμακας», εν μέσω διαμάχης για την αστυνόμευση του παιχνιδιού.

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Amelie Oudea-Castera είπε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα σχετικά με τους οπαδούς της Μαδρίτης και η ισπανική πλευρά είχε ελέγξει τους ταξιδιώτες οπαδούς της καλύτερα από τη Λίβερπουλ, η οποία είχε αφήσει τους υποστηρικτές της «να βγουν στην άγρια φύση».

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Τομ Βέρνερ, σε επιστολή που έγραψε στην Ουντέα-Καστέρα «απαίτησε συγνώμη για τα σχόλιά της.

Ο Βέρνερ έγραψε: «Τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα και γύρω από το Stade de France το βράδυ του Σαββάτου στον τελικό του Uefa Champions League ήταν όχι μόνο απίστευτα επικίνδυνα για όλους όσοι παρευρέθηκαν, αλλά έθεσαν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία της εκδήλωσης.

Ο τελικός του Uefa Champions League θα πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα θεάματα στον παγκόσμιο αθλητισμό, αντίθετα μετατράπηκε σε μια από τις χειρότερες καταρρεύσεις ασφαλείας στην πρόσφατη αθλητική ιστορία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Λίβερπουλ, Μπίλι Χόγκαν, δήλωσε ότι ο σύλλογος «εξετάζει τις νομικές οδούς που έχουμε στη διάθεσή μας για λογαριασμό των επηρεαζόμενων οπαδών».

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, ο Χόγκαν είπε ότι έμεινε έκπληκτος από τα σχόλια του Ουντέα-Καστέρα, χαρακτηρίζοντάς τα «εντελώς ακατάλληλα».

Η UEFA είπε ότι η έρευνα που θα γίνει θα εξετάσει μια σειρά παραγόντων που περιλαμβάνουν τη λήψη αποφάσεων, την ευθύνη και τη συμπεριφορά όλων των μερών που εμπλέκονται στον τελικό.

Επίσης ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα συγκεντρωθούν αποδεικτικά στοιχεία από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τα ευρήματα της ανεξάρτητης έκθεσης θα δημοσιοποιηθούν μόλις ολοκληρωθούν. Μετά την παραλαβή των ευρημάτων, η UEFA θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματα.

Η UEFA κατηγόρησε αρχικά την «καθυστερημένη άφιξη» των φιλάθλων για τα προβλήματα, καθυστερώντας την έναρξη κατά 36 λεπτά, με τη Λίβερπουλ να χάνει με 1-0 από την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Αθλητισμού της Γαλλίας αναγνώρισαν δυσκολίες στη διαχείριση του κόσμου στον τελικό, αλλά κατηγόρησαν για το χάος τους οπαδούς με πλαστά εισιτήρια και τους νεαρούς που προσπάθησαν να μπουν με το ζόρι στο γήπεδο που επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας.

Ωστόσο, ένας εκ των εκπροσώπων του συνδικάτου των αστυνομικών της Γαλλίας (SICP), ο Ματιέ Βαλέ, δήλωσε στο BBC ότι «οι υποστηρικτές χωρίς εισιτήρια ή με πλαστά εισιτήρια δεν ήταν το κύριο πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμασταν περισσότερη αστυνομία – δεν είχαμε αρκετή στο έδαφος».

Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν στο γήπεδο ώρες πριν από την έναρξη, αλλά τους εμπόδισαν να μπουν εντός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.