«Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές αντιμετώπισαν διακρίσεις λόγω της εθνικότητάς τους»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε γνωστό ότι «η Ρωσία θα φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις και θα καλέσει τους αληθινούς εταίρους της».

Παράλληλα, ο Πούτιν χαρακτήρισε «παράλογο» τον αποκλεισμό εννέα μηνών που επέβαλε η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) στον Ρώσο «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Εβγκένι Ρίλοφ, επειδή συμμετείχε σε συγκέντρωση στη Μόσχα για την υποστήριξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές αντιμετώπισαν διακρίσεις λόγω της εθνικότητάς τους.

Ο Ρίλοφ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν μεταξύ πολλών αθλητών που παρακολούθησαν μία εκδήλωση στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, την οποία διοργάνωσε τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι οι επιδόσεις της νεαρής αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν με τη βοήθεια απαγορευμένων ουσιών, τονίζοντας ότι «μέσω της δουλειάς της, έφερε το άθλημα στο επίπεδο μιας πραγματικής μορφής τέχνης».