ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ξεπούλησε σε μια μέρα το Hyundai Ioniq 6

Τα 2.500 κομμάτια της έκδοσης First Edition με την οποία το Hyundai Ioniq 6 λανσαρίστηκε σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, πουλήθηκαν άμεσα σε λιγότερο από 24 ώρες

Ξεπούλησε σε μια μέρα το Hyundai Ioniq 6

Το βιβλίο παραγγελιών για το Hyundai Ioniq 6 πρωτοάνοιξε τον περασμένο Αύγουστο στη Νότιο Κορέα, με το νέο ηλεκτρικό σεντάν να δέχεται μέσα στο πρώτο 24ωρο 37.446 παραγγελίες και να σημειώνει ρεκόρ για τον κατασκευαστή. Συγκριτικά, τα Ioniq 5 και Kia EV6 σημείωσαν 23.760 και 21.000 παραγγελίες αντίστοιχα, την πρώτη μέρα της εμπορικής τους πορείας στην ίδια αγορά.

Πέρα από την εγχώριο αγορά όμως, φαίνεται ότι το Ioniq 6 ήρθε με άγριες διαθέσει και στη Γηραιά ήπειρο. Η Hyundai άνοιξε τα βιβλία παραγγελιών του αντίπαλου δέους του Tesla Model 3 και σε κάποιες επιλεγμένες αγορές στην Ευρώπη, με τα 2.500 κομμάτια της έκδοσης First Edition, με την οποία λανσαρίστηκε, να εξαντλούνται μέσα σε 24 ώρες.

Από αυτά, 1.000 αντίτυπα κλείστηκαν και προορίζονται για την αγορά της Γερμανίας, με τα υπόλοιπα 1.500 να μοιράζονται μεταξύ Βρετανίας, Νορβηγίας, Γαλλίας και Ολλανδίας.

Οι αγοραστές που πρόλαβαν να παραγγείλουν διαδικτυακά ένα από τα 2.500 κομμάτια της έκδοσης θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του 2023. Σταδιακά, το Ioniq 6 θα διατεθεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Θυμίζουμε ότι το Ioniq 6 βασίζεται, όπως και τα Ioniq 5 και Kia EV6 άλλωστε, στην πλατφόρμα E-GMP του ομίλου με αρχιτεκτονική 800 V. Έτσι, μπορεί να απορροφήσει έως και 350 kW, φορτίζοντας τη μπαταρία του από το 10% στο 80% σε μόλις 18 λεπτά. Με τη μεγαλύτερη μπαταρία της γκάμας, χωρητικότητας 77,4 kWh το Ioniq 6 έχει αυτονομία έως και 610 km, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του κατασκευαστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.