ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

BMW: Τώρα κινητήρας diesel με 4 turbo και πάνω από 400 άλογα

BMW: Τώρα κινητήρας diesel με 4 turbo και πάνω από 400 άλογα

Ο σούπερ diesel με τα 381 άλογα και τα 3 turbo που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της γκάμας των πετρελαιοκινητήρων της BMW πρόκειται σύντομα να αντικατασταθεί.

Από ένα νέο σύνολο που εξελίσσει η γερμανική εταιρεία και το οποίο, όπως γράφτηκε σε ιστοσελίδα, θα έχει ένα turbo παραπάνω, το σύνολο 4, το οποίο μάλιστα, εκτός απροόπτου θα είναι ηλεκτρικό.

Με το επιπλέον turbo οι μηχανικοί της εταιρείας του Μονάχου θέλουν να έχουν διαθέσιμη πολύ ροπή από πολύ χαμηλά και να εξαλείψουν το όποιο turbo lag. Αντίστοιχα οι υπόλοιπες τουρμπίνες μπορούν να ρυθμιστούν για καλύτερη απόδοση στις ψηλές στροφές.

Με τον τρόπο αυτό ο νέος hyper turbo diesel θα μπορούσε να αποδίδει πάνω από 400 άλογα και 800 Nm, ενώ όπως συμβαίνει και με το υπάρχον σύνολο των 381 ίππων που προαναφέραμε, θα συνδυάζεται με τετρακίνηση.

Η εμφάνισή του προσδιορίζεται για το 2016, ενώ εκτός από την καινούργια 750d θα χρησιμοποιείται και στην αντίστοιχη μελλοντική 5άρα αλλά και στα μεγάλα SUV της μάρκας, τις Χ5 και Χ6 αλλά και την αναμενόμενη Χ7.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.