Νέο «άνοιγμα» των Τούρκων στη βιομηχανία του αυτοκινήτου – Λανσάρουν και δεύτερη νέα μάρκα

Παρά τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες σε όλο τον κόσμο

Νέο «άνοιγμα» των Τούρκων στη βιομηχανία του αυτοκινήτου – Λανσάρουν και δεύτερη νέα μάρκα

Η αυτοκινητοβιομηχανία της γειτονικής χώρας μεγαλώνει, παρά τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες σε όλο τον κόσμο.

Η Habas αγόρασε το περασμένο φθινόπωρο τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Honda στην πόλη Γκέμπτζε (Λίβυσσα) και αυτές τις μέρες ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για την έναρξη παραγωγής αυτοκινήτων.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Honda διέκοψε την παραγωγή του Civic στην Τουρκία. Στη συνέχεια πούλησε όλο το εργοστάσιό της και άλλες εγκαταστάσεις στην Γκεμπτζέ, διακόπτοντας έτσι μια παραγωγική παρουσία 25 ετών. Ωστόσο, η εταιρεία με το όνομα Habas δεν έχασε την ευκαιρία και αγόρασε τις εγκαταστάσεις για λογαριασμό της.

Τα τελευταία 70 χρόνια, η Habas ασχολείται με την διανομή βιομηχανικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας, χάλυβα και βαρέων μηχανημάτων, καθώς και καυσίμων τύπου LNG/CNG και LPG. Επομένως, είναι μια εδραιωμένη εταιρεία στα μάτια του τουρκικού λαού.

Όταν η Habas αγόρασε το εργοστάσιο της Honda, πολλοί ανέφεραν ότι θα άλλαζαν δομή στις εγκαταστάσεις για να τις φέρουν στα μέτρα των αναγκών τους. Τελικά όμως το σχέδιο της Habas είναι να παράγει αυτοκίνητα. Βέβαια, πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ωστόσο ανακοινώθηκε η δραστηριότητα του νέου εργοστασίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναβάθμισης των παλαιών εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Honda, ενώ παράλληλα έγιναν και οι απαραίτητες εργασίες για την παραγωγή ενός υβριδικού οχήματος. Το βασικό σχέδιο της Habas είναι η παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου, για αυτό και προμηθεύτηκε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό από τη Honda Αγγλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Habas έχει ανεβάσει ρυθμο με σκοπό το αμέσως επόμενο διάστημα να παρουσιάσει το πρωτότυπο του νέου της υβριδικού αυτοκινήτου, για να πάρει σειρά και η παραγωγή του. Στόχος της εταιρείας είναι να μπορέσουν να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή του νέου μοντέλου το συντομότερο δυνατό, με σκοπό να προλάβουν και το λανσάρισμα της Togg.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.