ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Lamborghini: Επίσημη «πρώτη» για το νέο μοντέλο 830 ίππων (φώτο & βίντεο)

Lamborghini: Επίσημη «πρώτη» για το νέο μοντέλο 830 ίππων (φώτο & βίντεο)

Η Lamborghini παρουσίασε επίσημα την περιορισμένη παραγωγής Essenza SCV12, ένα υπεραυτοκίνητο για αποκλειστική χρήση στην πίστα, αφού πρώτα έδωσε μία γεύση στο κοινό της μέσω των teaser βίντεο.

Αν και δεν προορίζεται αποκλειστικά για αγωνιστική χρήση, το μοντέλο σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στους V12 κινητήρες, στο δρόμο που χάραξε η αγωνιστική Murcielago R–GT.

Εξελιγμένο από την Squadra Corse και σχεδιασμένο από το Lamborghini Centro Stile, το αμάξωμα του νέου μοντέλου είναι αποκλειστικά φτιαγμένο για να εκφράζει τη δυναμική του V12 κινητήρα, απαλλαγμένο από τους περιορισμούς των road legal αυτοκινήτων.

Αντίθετα με τα πρόσφατα μοντέλα της εταιρείας, η Lamborghini Essenza SCV12 φορά έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6.5 λίτρων με απόδοση 830 ίππων ισχύος, στοιχείο που τον καθιστά τον ισχυρότερο κινητήρα στην ιστορία της μάρκας. Με αυτή την ισχύ, το νέο μοντέλο έχει 60 άλογα περισσότερα από την Aventador SVJ, αλλά και 10 περισσότερα από την ηλεκτρική Sián, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 830 Nm και αποδίδεται στις 7.000 σ.α.λ.!

Αν και η ολική αφαίρεση των συστημάτων επεξεργασία καυσαερίων έπαιξε το ρόλο της, η αύξηση στην ιπποδύναμη προέρχεται κυρίως από το νέο σύστημα εισαγωγή αέρα, το οποίο η εταιρεία αποκαλεί «αεροδυναμική υπερτροφοδότηση». Αποτελεί μια μορφή παθητική υπερτροφοδότησης του κινητήρα με αέρα που προκύπτει από το αεροδυναμικό σχήμα του αμαξώματος που κατευθύνει τον αέρα στη διπλή εισαγωγή στο καπό, αλλά και στην εισαγωγή που υπάρχει στην οροφή. Επιπλέον, ένα νέο σύστημα εξάτμισης, το οποίο εξέλιξε τη γερμανική Capristo, μειώνει περαιτέρω τις τριβές και την υποπίεση του αέρα, αυξάνοντας τις επιδόσεις.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία των Ferrari FXX-K και Aston Martin Vulcan, οι αγοραστές της Lamborghini Essenza SCV12 θα γίνονται μέρος ενός προγράμματος που θα τους επιτρέπει αγωνιστική χρήση του αυτοκινήτου τους στις πιο διάσημες πίστες του κόσμου.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα αυτοκίνητά τους στις νέες εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην Sant’Agata της Μπολόνια και να τα παρακολουθούν live μέσω ειδικής εφαρμογής από το κινητό τους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Essenza SCV12 θα παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα με την τιμή της να μην έχει ακόμα αποκαλυφθεί, ωστόσο μην περιμένετε να κοστίζει κάτω από δύο εκατομμύρια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.