ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου Β.Θάνου: «Η κυβέρνηση έχει προβεί σε μεγάλη περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνεχίζει»

«Τώρα ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αντιδρά στην περιστολή αυτή και στην επιβολή μέτρων μη αναγκαίων, ακραίων».

Πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου Β.Θάνου: «Η κυβέρνηση έχει προβεί σε μεγάλη περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνεχίζει»

Όταν η Βασιλική Θάνου, η Ανώτατη Δικαστικός, που διετέλεσε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας το 2015 και προφανώς γνώστρια του Συντάγματος και των δικαιωμάτων (ανάμεσα σε άλλους Συνταγματολόγους και νομικούς) φτάνει να δηλώνει ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε περιστολή των δικαιωμάτων τότε τα πράγματα είναι σοβαρά.

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η κα Θάνου, σχολιάζοντας το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κωφεύει στα καμπανάκια του νομικού κόσμου σε ό,τι αφορά την περιστολή θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων!

Κατά λέξη είπε τα εξής:

«Αυτό έχει ήδη συμβεί (σ.σ. με προηγούμενα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών). Ήδη υπάρχει μεγάλη περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία προβλέπονται και από το Σύνταγμα και από την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση προχωρά προς την ίδια κατεύθυνση και κωφεύει δεν ακούει τους νομικούς τους συνταγματολόγους, οι οποίοι βγαίνουν κάθε τόσο και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Και βέβαια βλέπω ότι τώρα ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αντιδρά στην περιστολή αυτή και στην επιβολή μέτρων μη αναγκαίων, ακραίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.