ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποκάλυψη για τις μπίζνες με την Αττική Οδό: Περνά στο Δημόσιο και η κυβέρνηση την «χαρίζει» σε «φιλική» της εταιρεία

Η αποκάλυψη του Γ.Βαρουφάκη

Αποκάλυψη για τις μπίζνες με την Αττική Οδό: Περνά στο Δημόσιο και η κυβέρνηση την «χαρίζει» σε «φιλική» της εταιρεία

Ένα σύννεφο μυστηρίου συνεχίζει να υπάρχει πάνω από την υπόθεση με την Αττική Οδό, εκεί που πριν από λίγες ημέρες χιλιάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» και της κυβερνητικής αδράνειας.

Ο λόγος είναι ο τρόπος που έχει διαχειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση από η κυβέρνηση, καθώς εάν και εδώ και πολλούς μήνες έχει στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις και έχει «ξεπουλήσει» όλα τα «διαμάντια» της Ελλάδας (όπως πχ. η ΔΕΗ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν ασκήσει σφοδρή κριτική στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε μάλιστα και χθες στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», λέγοντας πως «δεν έχει πει ούτε μία κουβέντα για την ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας», αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Παρόλα αυτά όπως σας έχουμε αποκαλύψει ήδη στο pronews.gr τα πάντα είναι μπίζνες και ο λόγος που ξαφνικά η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη τα βάζει με την συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι γιατί έγινε το μπάχαλο με τους εγκλωβισμούς, αλλά γιατί θέλει να ξεπουλήσει την Αττική Οδό σε φιλική προς αυτήν κοινοπραξία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία να θυμίσουμε ότι έχει ζητήσει αποζημίωση 75 εκατομμυρίων ευρώ για την πανδημία, ενώ η σύμβαση της λήγει το 2024 και θα υπάρξει διεθνής διαγωνισμός για την ανάληψη της.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε στη δημοσιότητα μια σημαντική πληροφορία, ότι το Δημόσιο μπορεί να πάρει πίσω την Αττική Οδό.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Αν σήμερα πέσει η κυβέρνηση, υποθετικά, και ξαναβρεθείτε στο Μαξίμου, πρωθυπουργός τώρα που λήγει η σύμβαση της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, θα την πάρετε πίσω στο Δημόσιο; Ή θα την παραχωρήσετε σε κάποιον άλλον της γνωστής παλιοπαρέας των ολιγαρχών; Ναι ή Όχι; Ρωτώ απολύτως καλοπροαίρετα. Γιατί εδώ δεν απαιτείται καν ρήξη. Λήγει μια σύμβαση».

«Αν δεν δεσμευτείτε ότι η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ θα επανέλθει στο Δημόσιο, τρία τα τινά: Δεν σας αφήνει η τρόικα, οπότε παραδέχεστε ότι δεν την διώξατε. Πιστεύετε κι εσείς ότι οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες τα κάνουν όλα καλύτερα. Δεν πιστεύετε μεν ότι οι Κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες τα κάνουν καλύτερα αλλά έχετε μπει κι εσείς στην μοιρασιά. Όποιο από τα τρία και να ισχύει, ακυρώνεται από εσάς η οποιαδήποτε συζήτηση περί Προοδευτικής Διακυβέρνησης!», επέμεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.