ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κυβέρνηση: Αποστολή «letter of intent» στο ΔΝΤ για νέα δανειοδότηση και μνημόνιο

Κυβέρνηση: Αποστολή «letter of intent» στο ΔΝΤ για νέα δανειοδότηση και μνημόνιο

Χρησιμοποιώντας την επίσημη και δόκιμη διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να απευθυνθεί τις επόμενες ημέρες προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με σκοπό τη λήψη νέου δανείου, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση του νέου μνημονίου με το Ταμείο.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα σταλεί επιστολή προθέσεων (Letter of Intent ), η οποία θα συνοδεύει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ και το αίτημα για το νέο δάνειο ύψους έως 2 δισ. δολαρίων.

Η επιστολή αυτή θα έχει τις υπογραφές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην επιστολή, θα καταγράφονται οι ελληνικές δεσμεύσεις για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι πλήρως καλυμμένο χρηματοδοτικά για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Επίσης, θα αναφέρονται οι σταθερές δεσμεύσεις της ευρωζώνης για την παροχή επαρκούς υποστήριξης για το χρέος, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις και τους στόχους του προγράμματος. Επί του αιτήματος θα λάβει αποφάσεις σε συνεδρίασή του το ΔΝΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.