ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα πολιτικά “ζόμπι” του ΠΑΣΟΚ ξαναζητούν την ψήφο σου. Θα τους τη δώσεις;

Τα πολιτικά “ζόμπι” του ΠΑΣΟΚ ξαναζητούν την ψήφο σου. Θα τους τη δώσεις;

Ένα πολύ έξυπνο και, ταυτόχρονα, πρωτότυπο, εναλλακτικό βίντεο εν όψει των αμερικανικών εκλογών «σαρώνει» εδώ και μερικές ημέρες το Διαδίκτυο και αναδεικνύεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα στο YouTube. Σε αυτό (δείτε

" rel="nofollow">εδώ) ο γνωστός ακτιβιστής, Χολιγουντιανός σκηνοθέτης Τζος Γουέντον (Joss Whedon), εμφανίζεται στην κουζίνα του σπιτιού του να πλένει πιάτα και, ταυτόχρονα, να «αποδομεί» το όραμα του Ρεπουμπλικανού Μιτ Ρόμνεϊ για τις ΗΠΑ μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου. Με έναν διόλου εξεζητημένο, αλλά ταυτόχρονα ευθύ και «αιχμηρό» λόγο, ο σκηνοθέτης των κινηματογραφικών «Avengers» υποστηρίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι, σε μια ενδεχόμενη νίκη του Μιτ Ρόμνεϊ, η Αμερική θα βρεθεί υπό τον έλεγχο των «ζωντανών νεκρών», ήτοι των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι βγαίνουν κάθε τόσο από τον τάφο τους, μόνο και μόνο για να «υπενθυμίσουν» στην Αμερική το ζοφερό, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης υπόστρωμά της.

Στην Ελλάδα, προεκλογική περίοδο μπορεί να μην έχουμε και η 17η Ιουνίου είναι ακόμη νωπή στη συλλογική μνήμη, ωστόσο οι συνεχιζόμενες ενδοκυβερνητικές τριβές και η συνεπακόλουθη πολιτική αστάθεια, αναδύουν στην ατμόσφαιρα ένα έντονο «άρωμα» εκλογών. Υπό αυτό το πρίσμα, αποκτούν μεγαλύτερη αξία οι κινήσεις των «παικτών» στην πολιτική «σκακιέρα». Έτσι, σε μείζον ζήτημα αυτόν τον καιρό και καθώς το ΠΑΣΟΚ δείχνει να καταρρέει, αναδεικνύεται η ανασύσταση της Κεντροαριστεράς. Ήδη, στελέχη που συνέδεσαν άρρηκτα τα ονόματά τους με το ΠΑΣΟΚ -και, ακόμα περισσότερο, με τα τελευταία καταστροφικά για τη χώρα 2,5 χρόνια- ευαγγελίζονται μια νέα κίνηση στον κεντροαριστερό χώρο, με στόχο την επανακατάληψή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο ο πρώην υπουργός Υγείας όσο και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης εκτιμούν ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα πολιτικά «άστεγων» ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, έφυγαν από το Κίνημα, αλλά δεν πήγαν ούτε στη ΝΔ ούτε στην Κουμουνδούρου. Πρόκεται κυρίως για δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αγρότες και νοικοκυρές, που παραδοσιακά συνθέτουν, λιγότερο ή περισσότερο, το προφίλ των ψηφοφόρων του κόμματος και οι οποίοι δεν στήριξαν την παράταξη στις τελευταίες εκλογές, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση της κοινοβουλευτικής της δύναμης. Σε αυτούς, λοιπόν, σκοπεύουν να απευθυνθούν οι κ.κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης, είτε σε μία κίνηση από κοινού είτε τραβώντας το δικό του δρόμο ο καθένας. Την ίδια ώρα, δε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους Γιάννη Ραγκούση, Άννα Διαμαντοπούλου, που πάντως κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι στιγμής.

Μπορούν, όμως, τα πολιτικά «ζόμπι» του ΠΑΣΟΚ, να ζητούν εκ νέου την ψήφο μας; Μπορούν να ελπίζουν βάσιμα ότι θα τους αντέξει το σκοινί; Καθώς φαίνεται, οι ίδιοι απαντούν θετικά στα παραπάνω ερωτήματα. Γι’ αυτό και εισηγούνται άμεσες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Γι’ αυτό και εμφανίζονται να κινούνται στο παρασκήνιο για την ίδρυση ενός -ή και περισσότερων- νέου κόμματος. Όντας ωστόσο ταυτισμένοι με το παπανδρεϊκό και ακραιφνώς μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου, οι δύο πρώην υπουργοί θα έχουν μάλλον πρόβλημα στο να πείσουν την ευρεία πλειοψηφία των πολιτών να τους εμπιστευθεί.

Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν ο ένας εξ αυτών επέλεγε, αντί να εστιάζει στην επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της ευθύνης του, να αναλώνεται σε ποδοσφαιρικές αναλύσεις για την τακτική της αγαπημένης του ομάδας και ο άλλος ομολογούσε ανοιχτά ότι, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν διάβασε το Μνημόνιο…

[Του Βασ. Αναστασόπουλου από protothema.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.