ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επιμένει ο Δ. Τζανακόπουλος: «Ιστορικής σημασίας η κύρωση των Πρεσπών»

Επιμένει ο Δ. Τζανακόπουλος: «Ιστορικής σημασίας η κύρωση των Πρεσπών»

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες για την πορεία της κυβερνητικής πολιτικής. Αναφερόμενος στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έκανε λόγο για ορόσημο που τερματίζει μία πολύχρονη διαμάχη.

Παρακολουθείστε live:

Όπως είπε «η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σηματοδοτεί το τέλος μιας διένεξης 27 ετών. Αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την ειρήνη, συνεργασία και σταθερότητα. Αποκαθιστά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια της συνανάπτυξης και της φιλίας των λαών.

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ιστορικής σημασίας και διότι συμβολοποιεί τη νίκη του πολιτικού θάρρους και του σεβασμού στην ιστορία του τόπου απέναντι στον τυχοδιωκτισμό, τον εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία και το εμπόριο μίσους.

Εντός των επόμενων ημερών θα κυρωθεί από τη Βουλή το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ &θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση από το ΥΠΕΞ σε αυτό της γείτονος θέτοντας αυτομάτως σε ισχύ τις τροποποιήσεις του Συντάγματος & την αλλαγή του ονόματός της σε Βόρεια Μακεδονία

Από αύριο 1η Φεβρουαρίου: – Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 11% (από 586,08 στα 650 ευρώ το μήνα) – Ο υποκατώτατος μισθός καταργείται (εργαζόμενοι έως 25 ετών που αμείβονταν με 511 πλέον θα λαμβάνουν 650 ευρώ, μια αύξηση δλδ 27%)

Με βάση την αύξηση του κατώτατου μισθού: – Αναπροσαρμόζονται αναλογικά οι διαμορφωμένες 3ετίες – Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας από τα 360 στα 400 ευρώ – Συμπαρασύρονται προς τα πάνω συνολικά 24 επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό

Οι εργαζόμενοι που θα δουν από αύριο κιόλας αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημά τους ανέρχονται στις 880.000.

O τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται για την αύξηση του κατώτατου μισθού τα κόμματα που συνυπέγραψαν το 2012 τη μείωσή του κατά 22% &την καθιέρωση του υποκατώτατου με μείωση 32% είναι φαιδρός & προσβλητικός απέναντι στους εργαζόμενους&τους νέους της χαμηλότερης μισθολογικής βαθμίδας

Δείχνει το ποιόν & το αξιακό φορτίο των ανθρώπων που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια &γονάτισαν έναν ολόκληρο λαό.

Δείχνει τον απόλυτο κυνισμό ενός πολιτικού προσωπικού που συμπεριφέρθηκε στους χαμηλόμισθους & τη νέα γενιά σαν να ήταν πλεονάζον προσωπικό σε επιχείρηση υπό εκκαθάριση.

Πεπραγμένα της κυβέρνησης:

– 380.000 νέες θέσεις εργασίας στην 4ετία

– 8,5% μείωση της ανεργίας από το 2014

– Καταπολέμηση αδήλωτης & υποδηλωμένης εργασίας από το 20% στο 9%

– Επαναφορά βασικών αρχών συλλογικών διαπραγματεύσεων

– Αύξηση του κατώτατου μισθού

– Κατάργηση του υποκατώτατου

Η έξοδος στις αγορές επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας.

Η έκδοση 5ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου οδήγησε στην άντληση 2,5 δις ευρώ με τις προσφορές να υπερβαίνουν τα 10 δις ευρώ. H ποιότητα του βιβλίου προσφορών αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πλέον προσελκύει το ενδιαφέρον και πραγματικών επενδυτών & όχι μόνο των hedge funds.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεμψιμοιρούν αυτοί που υπερηφανεύονται για την έξοδο στις αγορές το 2014 με επιτόκιο 4,95% και που λίγους μήνες μετά, όταν αποπειράθηκαν να το κάνουν και πάλι, βρήκαν τοίχο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.