ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν. Κοτζιάς: Αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»! (βίντεο)

Ν. Κοτζιάς: Αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»! (βίντεο)

Ο Νίκος Κοτζιάς παρευρέθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή των όσων είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη συζήτησή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον καθηγητή Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, Αθανάσιο Πλατιά, καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» χωρίς κανείς να ξέρει αν ήταν ένα lapsus linguae ή μια εφαρμογή της φράσης «γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει».

Η αναφορά του κ. Κοτζιά έγινε στο σημείο της συζήτησης κατά το οποίο επιχειρηματολογούσε για το ότι ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας η επίλυση του Σκοπιανού καθώς η χώρα μας, όπως ακούγεται να λέει ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε – δεν έχω καταλήξει – ας το πω μια μικρομεσαία χώρα. Αλλά στα Βαλκάνια είμαστε μια πάρα πολύ ισχυρή χώρα. Αυτή είναι η παραδοξολογία της ισχύος. Παράδειγμα η Βουλγαρία έχει 42 δισ. ΑΕΠ, η Αλβανία έχει 11, η “Μακεδονία” τότε έχει 8 στα 9 τώρα έχει 10 στα 11, εμείς παρά την κρίση τώρα πάμε στα 190, πολλαπλάσιο δηλαδή από όλους μαζί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε ΕΔΩ όσα είπε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.