ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κ. Νοτοπούλου: «Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε σήμερα με σκέψη και με λόγο γυναίκας»

Κ. Νοτοπούλου: «Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε σήμερα με σκέψη και με λόγο γυναίκας»

Η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου είχε απευθύνει πρόσκληση για σήμερα σε ειδική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Γυναίκες του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι συζήτησαν μαζί με την Κατερίνα Νοτοπούλου, για την πόλη, για τη ζωή, για τη γυναίκα του χθες και του σήμερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας και Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε σήμερα, να ξεκινήσουμε με σκέψη και με λόγο γυναίκας» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου και έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του φεμινιστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης.

«Με ρωτάνε συχνά ποια είσαι. Η Κατερίνα ή η Νοτοπούλου; Οι γυναίκες και οι άντρες φέρουμε την ιδιότητα μας και το ονοματεπώνυμο μας επί 24ωρου βάσεως. Είμαστε εξαιρετικά επιφορτισμένες οι γυναίκες με πολλαπλούς ρόλους τους οποίους καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας.

Οι γυναίκες είμαστε το 52% στην κοινωνία, δηλαδή η πλειοψηφία, δεν είμαστε όμως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτόν τον αγώνα θα δώσουμε όλες μαζί και θα τα καταφέρουμε. Σήμερα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ακούσουμε από όλες εσάς ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες μιας γυναίκας στο δημόσιο χώρο και στην πόλη. Για να φτιάξουμε όλες μαζί τη Θεσσαλονίκη που χρειαζόμαστε για όλους τους ανθρώπους της και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε» επεσήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μετά την εκδήλωση, η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαζί με υποψήφιες, υποψήφιους του συνδυασμού και φίλους έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης και με αφορμή την ημέρα της γυναίκας χάρισαν σε γυναίκες βραχιολάκια με τα χρώματα του συνδυασμού.

Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, μουσικοί του δρόμου της αφιέρωσαν τραγούδια και τραγούδησαν μαζί .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το απόγευμα στο πλαίσιο του Φεστιβαλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε με υποψήφιες του συνδυασμού, το ντοκιμαντέρ «Οι Κατίνες μου» που αναφέρεται στο φεμινιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του 80’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.