ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η αγωνία νεοφιλελεύθερων και αριστεράς σε ΗΠΑ & ΕΕ και η σχέση της με τις δημοτικές εκλογές στην… Γλυφάδα!

Η αγωνία νεοφιλελεύθερων και αριστεράς σε ΗΠΑ & ΕΕ και η σχέση της με τις δημοτικές εκλογές στην… Γλυφάδα!

Ανανέωση από αρχικό κείμενο: (23:36 07/04/2019)

Με ένα χαρακτηριστικό άρθρο της η αριστερής-για τα αμερικανικά δεδομένα-απόκλισης, εφημερίδα Washington Post περιγράφει με τον εύγλωττο τίτλο «Επιστροφή της ιστορίας και όχι το τέλος της» την επερχόμενη επέλαση της δεξιάς στην Ευρώπη στις ερχόμενες ευρωεκλογές και το τι σηματοδοτεί αυτό στην πολιτική της ΕΕ.

Μια επέλαση παράγωγο της αποτυχίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των Βρυξελλών και των σοσιαλιστικών επιλογών πολλών κυβερνήσεων, αλλά και την προσπάθεια μετατροπής της Ευρώπης σε μουσουλμανική αποικίας.

Απηχώντας ακριβώς τους ίδιους φόβους που επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία της Κουμουνδούρου, αλλά και στην Πειραιώς που βλέπει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του το εκλογικό σώμα της ΝΔ δεν έχει καμία ιδεολογική σχέση με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην «επόμενη ημέρα» της διακυβέρνησης της χώρας από τον κεντρώο πολιτικό, η αμερικανική εφημερίδα γράφει:

«Κατά κάποιο τρόπο, πρόκειται για την “επιστροφή της ιστορίας”, παρά το τέλος της. Πρόκειται για συνέπειες του Ψυχρού Πολέμου αλλά και της αποτυχίας της νεοφιλελεύθερης σκέψης που κυριάρχησαν τρεις δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Με αυτό το δεδομένο, η σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων που θα ήθελαν ένα κλειστό εθνικιστικό σύστημα και εκείνων που επιδιώκουν να υπερασπιστούν τις ανοιχτές δημοκρατίες είναι ασύμμετρη καθώς οι προοδευτικές ελίτ του τέλους της ιστορίας φαίνεται να είναι απροετοίμαστες και να μην διαθέτουν την κουλτούρα ώστε να αντιμετωπίσουν τον αναζωπυρωμένο δεξιό, αντιφιλελεύθερο εθνικισμό», αναφέρει η Washington Post, η οποία φυσικά «κάνει-πώς-δεν-βλέπει» ότι οι ΗΠΑ του Ν.Τραμπ, είναι ακριβώς αυτό που «φοβάται» για την ΕΕ.

Η αριστερή αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 30η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η οποία συμβολίζει την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων της Ευρώπης και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

«Για πολλούς, αυτή η στιγμή συνιστούσε τη νίκη της ελευθερίας, την εξάπλωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και τις πιο ειρηνικές διεθνείς σχέσεις στο μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου. Αυτό αποδείχτηκε και στη συνέχεια καθώς πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες προσχώρησαν στην Ε.Ε.

Οι φιλελεύθερες αξίες φαινόταν ότι θα ξεπεράσουν τις δικτατορίες και τις αυτοκρατορίες. Αποκαλώντας την κατάσταση αυτή «τέλος της ιστορίας», ο Φρανσις Φουκουγιάμα αγνοούσε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των αλλαγών αυτών.

Αυτές περιελάμβαναν τον εθνικισμό, ο οποίος επέστρεψε με σθένος σε νέες δημοκρατίες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία αλλά και σε ήδη εδραιωμένες δημοκρατίες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, με τη μορφή ακροδεξιού σωβινισμού με το πρόσχημα της αντιμεταναστευτικής στάσης», γράφει η Washington Post.

Το γεγονός ότι ουσιαστικά έχει καταλυθεί η δημοκρατία από την «φιλελεύθερη δημοκρατία» της ΕΕ και πρώτες οι ανατολικές ευρωπαϊκές δημοκρατίας ξανασήκωσαν «τείχος» για να προστατευθούν από την ισλαμική λαίλαπα και την βίαιη αλλαγή της πληθυσμιακής της σύνθεσης, αυτό δεν δείχνει να ενδιαφέρει στην ανάλυσή της την Washington Post.

Η χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής της γαλλικής και της ιταλικής πατριωτικής δεξιάς στο Παρίσι και η ανακοίνωση ότι στόχος τους είναι να ενισχύσουν τις πολιτικές μείωσης της ανεργίας, την ενίσχυση της οικογένειας και να δεσμευθούν «για νέες διεθνείς συμμαχίες για να επεκτείνουν την οικογένεια αυτών που επιθυμούν να αλλάξουν τις Βρυξέλλες», τα λέει όλα.

Στην Ελλάδα ο τρόμος του συστήματος «πριν από το πέναλτι των ευρωεκλογών», αλλά και η πιθανότητα να υπάρξει ένας ενωμένος ισχυρός δεξιός πολιτικός φορέας είναι τέτοιος που ακόμα και μια «συνήθης» προεκλογική εκδήλωση, όπως αυτή της διακήρυξης της υποψηφιότητας για τον δήμο Γλυφάδας του υποψηφίου δημάρχου της πόλης, Τάσου Γκουριώτη, που συγκέντρωσε «κεφαλές» της δεξιάς, αλλά και ανεξάρτητους πολιτικούς και επικεφαλής συλλογικών κοινωνικών ομάδων, χαρακτηρίστηκε από την κυβερνητική ΑΥΓΗ ως «Πρόπλασμα νέου κόμματος»!

Γράφει συγκεκριμένα η κυβερνητική εφημερίδα με τίτλο «Πρόπλασμα στην Γλυφάδα»:

«Τη διακήρυξη της υποψηφιότητας για τον Δήμο Γλυφάδας παρουσίασε προχθές ο Τάσος Γκουριώτης και μάζεψε όλη την ακραία δεξιά πολυκατοικία.

Το παρών “και την πλήρη πολιτική στήριξή τους” έδωσαν ο Δ. Καμμένος, ο Ν. Νικολόπουλος, ο Φ. Κρανιδιώτης, ο Τ. Μπαλτάκος, αλλά και οι χρυσαυγίτες Ηλ. Παναγιώταρος και Ν. Κούζηλος…

Για να γίνουν ακόμα καλύτερα κατανοητές οι υπόγειες διεργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, την εκδήλωση παρουσίασε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Μώραλη, η Ειρήνη Κάτρη – Μεϊντάση, ενώ στους παριστάμενους -που ανακοινώθηκε ότι πρόσφεραν πολιτική στήριξη- συμπεριλαμβάνεται και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πρασίνου του Δήμου Πειραιά Στ. Βοϊδονικόλας, που είναι πλέον υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γ. Πατούλη...

Ήταν επίσης εκεί ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Δ. Ελευσινιώτης, τ. υφυπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Α. Σαμαρά, ο Ά. Σπίνος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την “Ελληνική Αυγή” και μια σειρά αντίστοιχης πολιτικής στράτευσης υποψήφιοι γειτονικών δήμων… Σαν πρόπλασμα “σοβαρής Χ.Α.” ακούγεται…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν σκεφτούμε ότι η ίδια εφημερίδα αποκαλεί… «ακροδεξιό» τον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ, καταλαβαίνουμε ότι κάπου οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, την στιγμή που βασικά λόγω Σκοπιανού, πλημμυρίδας αλλοδαπών-κυρίως ισλαμιστών-εγκληματικότητας, αριστερής τρομοκρατίας και «διεστραμμένης» αντίληψης υποστήριξης κοινωνικών ομάδων (γάμος ομοφυλοφίλων, δικαίωμα αλλαγής φύλου στα… 15 έτη, κλπ.), η δεξιά και η κεντροδεξιά στην Ελλάδα στις επόμενες εθνικές εκλογές, βάσει όλων των δημοσκοπήσεων, θα ξεπεράσει το 50% για πρώτη φορά μετά το 1974!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.