ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κώστας Μάρκου: «Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο – Οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι»

Κώστας Μάρκου: «Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο – Οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι»

Στην αρχική του θέση, ότι οι φοιτητές σωστά έπραξαν και έσπασαν την πόρτα της ΑΣΟΕΕ παρέμεινε ο Κώστας Μάρκου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ακαδημαϊκός στο πανεπιστήμιο Πατρών τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» ότι «οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο. Οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι».

«Τα πανεπιστήμια είναι ένας ζωντανός χώρος», είπε ο κ. Μάρκου και πρόσθεσε ότι η απόφαση της Συγκλήτου να βάλει «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο μέχρι της 17 Νοεμβρίου «ήταν αυτή που έβαλε λάδι στη φωτιά». Μάλιστα, κατήγγειλε ότι «όλα είναι βάση σχεδίου ενός αστυνομοκρατούμενου κράτους». Όπως συνέχισε «στο πλαίσιο αυτό υπήρχε αυτή η άστοχη ενέργεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δυναμίτισε το κλίμα. Πήγε να επιτεθεί εναντίων φοιτητών που πήγαν να υπερασπιστούν το ανοιχτό πανεπιστήμιο».

«Και καλά έκαναν»
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χθες, κατά τη διάρκεια που η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Νίκος Φίλης είχαν σφοδρή αντιπαράθεση για το ζήτημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε επικροτήσει εμμέσως την ενέργεια των φοιτητών να σπάσουν με αλυσοπρίονο την πόρτα. «Και καλά έκαναν», φώναξε την ώρα που η υπουργός εξηγούσε τι ακριβώς συνέβη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.