
Η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για κυβερνητική απάτη, αναφορικά στις επτά διευκρινήσεις που έδωσε για το Ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο Ασφαλιστικό εξαπολύει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, «διαβάζοντας» στις επτά διευκρινίσεις που έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την «επιβεβαίωση της κυβερνητικής απάτης».
«Συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια»
Ο κ. Βρούτσης, τονίζει, ωστόσο, η κυρία Αχτσιόγλου, «αν και κατεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δήθεν γενικευμένων αυξήσεων και διαψεύδει τις ψεύτικες προσδοκίες που ο ίδιος καλλιεργούσε, συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια, αφού με το νομοσχέδιο καταργείται η μόνιμη 13η σύνταξη -ολόκληρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για τις υψηλότερες συντάξεις- και οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος».
Η δήλωση Αχτσιόγλου
«Οι 7 διευκρινίσεις» του κ. Βρούτση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβεβαιώνουν την πολύμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους σχετικά με το περιεχόμενό του.
Ο κ. Βρούτσης αν και κατεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δήθεν γενικευμένων αυξήσεων και διαψεύδει τις ψεύτικες προσδοκίες που ο ίδιος καλλιεργούσε, συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια, αφού με το νομοσχέδιο καταργείται η μόνιμη 13η σύνταξη -ολόκληρη για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναλογική για τις υψηλότερες συντάξεις- και οι 9 στους 10 συνταξιούχους θα έχουν απώλεια εισοδήματος.
Επίσης, αποκρύπτει ότι οι 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες θα έχουν σημαντική επιβάρυνση με αύξηση 20% στις εισφορές τους, μόνο και μόνο για να ελαφρυνθούν πολλαπλάσια τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.
Παράλληλα, δεν ομολογεί ότι για εργασία πάνω από 40 έτη τα ποσοστά αναπλήρωσης μειώνονται σε σχέση με τα σημερινά.
Τέλος, ξεχνάει ότι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έχει ήδη πιστοποιηθεί με αναλογιστική μελέτη.
Οι επικοινωνιακές φούσκες και τα ψέματα των προηγούμενων μηνών θα αναγκάσουν, αργά ή γρήγορα, τον κ. Βρούτση σε διευκρινίσεις επί των διευκρινίσεων».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.