ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νέο «όνειδος» της επιτροπής της Γ.Αγγελοπούλου «Ελλάδα 2021» – Χυδαίο άρθρο για την… ερωτική ζωή του Καραϊσκάκη!

Νέο «όνειδος» της επιτροπής της Γ.Αγγελοπούλου «Ελλάδα 2021» – Χυδαίο άρθρο για την… ερωτική ζωή του Καραϊσκάκη!

Όπως φαίνεται η επιτροπή της Γιάννας Αγγελοπούλου «Ελλάδα 2021» πέφτει σε αλλεπάλληλα φάουλ.

Μετά τον «δικτάτορα Καποδίστρια», η επιτροπή θεώρησε σωστό να αναδείξει την ερωτική ζωή(!) του Καραϊσκάκη, παρουσιάζοντάς τον μάλιστα και ως «τύραννο» απέναντι στις γυναίκες, σε ένα χυδαίο άρθρο που θύμισε κουτσομπολίστικο περιοδικό χαμηλής κυκλοφορίας.

Δηλαδή η επιτροπή θεωρεί σημαντικό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση να αναδείξει…. τι έκανε ο Καραϊσκάκης στο κρεβάτι του, και μάλιστα με αρνητική χροιά;

Το άρθρο αφιερωμένο στον Έλληνα επαναστάτη με τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη», – σύμφωνα με δημοσιεύματα – υπέγραφε ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, ο ίδιος που έγραψε και για τον «δικτάτορα Καποδίστρια».

Μετά τις μαζικές αντιδράσεις για το χυδαίο και άσχετο περιεχόμενο, η επιτροπή απέσυρε «άρον-άρον» το άρθρο κι έκανε λόγο για «αλλόκοτη υπόθεση»…

Ο διευθυντής του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, διδάκτωρ Ιστορίας Στέφανος Καβαλλιεράκης χαρακτήρισε το άρθρο ως «γονατοράφημα» επισημαίνοντας ότι ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21, και σχολιάζοντας ότι «απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά».

Σε άλλο σχόλιό του ο κ. Καβαλλιεράκης επισημαίνει ότι όσα αναφέρει ο Αριστείδης Χατζής «δεν είναι ιστορία, είναι κακογραμμένο κουτσομπολιό. Δεν έχει καν κοινωνικές προεκτάσεις ή να μας βοηθήσει στην εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων. Δεν είναι θέμα εξιδανίκευσης ή όχι, είναι θέμα κλονοποιησης της περιόδου ειδικά με αυτό το αστείο ύφος γραφής».

Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.