Έκτακτη σύγκληση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με αντικείμενο συζήτησης την ενίσχυση ρευστότητας των επιχειρήσεων για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τον κορωνοϊό, ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον τομεάρχη οικονομίας του κόμματος, Νίκο Παππά.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επισημαίνεται είναι, η από κοινού αναζήτηση λύσεων για την αξιοποίηση των προβλεπόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου από το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων χωρίς να αποκλείεται ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Αφορμή για το εν λόγω αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ, στην οποία – κατά τον ΣΥΡΙΖΑ – υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι:

– Ο τρόπος υλοποίησης των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

– Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αποκλείεται από τα συγκεκριμένα μέτρα.

– μόνο 2.000 επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!