
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Υγείας θα λάβει τους απαραίτητους πόρους στην “μάχη” ενάντια στον κορωνοϊό και το 2021.
Αποκρούοντας, τα αντιπολιτευτικά πυρά για τις δαπάνες υγείας, ο κ. Σταϊκούρας επικαλέστηκε τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία όπως είπε καταγράφουν ότι η Ελλάδα βελτίωσε κατά έξι θέσεις τη θέση της στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Απαντώντας στο σύνολο των επικρίσεων της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής σειρά στοιχείων, προκειμένου όπως επισήμανε να μην ακούγονται αερολογίες και να επιβεβαιώσει ότι η οικονομική εικόνα της Ελλάδας είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Απαντώντας ειδικά στη μομφή για αναθεώρηση των στοιχείων από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε: «Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όλοι αναθεωρούν διότι κανένας δεν ξέρει την ένταση και έκταση της υγειονομικής κρίσης. Είναι προφανές ότι άλλαξαν τα στοιχεία γιατί υπήρχε δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Δεν μπορεί να μιλάει για αποτυχία στις προβλέψεις η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν έπιασε ούτε μία πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά τη διακυβέρνησή της».
Απορρίπτοντας και τις αιτιάσεις περί ανεπαρκών μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα της ανεργίας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, ενώ τόνισε ότι θα είναι στις πρώτες χώρες κάλυψης εισοδήματος χαμηλόμισθων στην Ε.Ε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.