
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, το εμβόλιο, αλλά και τα επιπλέον μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση.
Ο Στέλιος Πέτσας παρέθεσε τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, δείχνοντας ότι υπάρχει μικρή, αργή αλλά σταθερή βελτίωση, ωστόσο ανέφερε ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο τοπικών αυστηρών lockdowns. Όπως είπε «δεν αποκλείεται σε περιοχές που αντί να υπάρχει ύφεση, υπάρχει αύξηση να υπάρξουν πιο σκληρά μέτρα».
Επίσης, ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε θερμή παράκληση σε όλους να μην υπάρχει καμία χαλάρωση στις γιορτές.
Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο» -Δεν αποκλείονται αυστηρότερα μέτρα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε αυστηρότατο μήνυμα, τονίζοντας πως σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας.
Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα.
Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση.
Έκκληση για τις ημέρες των εορτών -Αν δεν προσέξουμε θα κινδυνέψουμε
Ο κ.Πέτσας τόνισε επίσης πως αυτές τις διαφορετικές γιορτές, ας μην επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να γιορτάσει.
Ας κρατήσουμε κλειστό τον κοινωνικό μας κύκλο.
Και κάθε οικογένεια, ακόμη και αν επιθυμεί να βρεθεί με μία άλλη στο γιορτινό τραπέζι, ας μείνει με μόνο μια συγγενική ή φιλική οικογένεια.
Αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή αυτές τις ημέρες, θα κινδυνεύσουμε, θα βάλουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπάμε και θα γίνουμε αιτία για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Κάνουμε έκκληση προς όλους, να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των προσώπων που θα είμαστε σε επαφή αυτές τις γιορτές.
Τα στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση
Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν στοιχεία επιδείνωσης με ρεκόρ θανάτων.
Χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Μ. Βρετανία, η Σκωτία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ρωσία, η Τσεχία, η Ιταλία αναγκάζονται να προχωρήσουν σε πρόσθετα, ακόμη πιο αυστηρά, περιοριστικά μέτρα.
Στη χώρα μας η επιδημιολογική κατάσταση, σύμφωνα με τα στοιχεία της 16 Δεκεμβρίου 2020, έχει ως εξής:
Σημειώνεται επίσης ότι ο αριθμός των διασωληνομένων συμπολιτών μας είναι 527, έναντι 578 μία εβδομάδα πριν.
Δείτε live την ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα
Άλλα σημαντικά σημεία της εισαγωγικής τοποθέτησης:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.