ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παλινωδίες! Ξανά σκληρό lockdown με στόχο τα σχολεία που μπορεί και να μην ανοίξουν: «Τίποτα δεν είναι απόλυτο»

Παλινωδίες! Ξανά σκληρό lockdown με στόχο τα σχολεία που μπορεί και να μην ανοίξουν: «Τίποτα δεν είναι απόλυτο»

Η χώρα επιστρέφει σε πιο σκληρό lockdown και για μία εβδομάδα(;) από σήμερα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου και με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία όπως ανέφερε ο Σ.Πέτσας, αλλά οι ειδικοί δηλώνουν ότι σχολεία μάλλον δεν πρόκειται να ανοίξουν με παράθυρο μόνο τα δημοτικά σε ένα απίστευτο “μπρος-πίσω” της Κυβέρνησης.

Στόχος το άνοιγμα των σχολείων αλλά μάλλον… όχι!

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους».

Ο κ. Τσακρής πρόσθεσε πως η απόφαση για άνοιγμα είναι πιο εύκολο να ληφθεί για τα δημοτικά σχολεία αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο.

«Αυτό που θέλουμε είναι να μην γυρίζουμε πίσω και για αυτό πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, επομένως ήταν προς την σωστή κατεύθυνση τα επιπλέον μέτρα που ελήφθησαν» είπε.

«Όσο το δυνατόν να αποτρέψουμε τα πισωγυρίσματα, βέβαια τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σε αυτή την πανδημία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής

Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση για επιπλέον μέτρα όσον αφορά το lockdown και τη Δευτέρα θα συζητηθεί και στην επιτροπή το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε μεταξύ άλλων.

«Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε άνοιγμα» επισήμανε προσθέτοντας πως η λογική είναι τα νέα μέτρα να διευκολύνουν αφομοιώνοντας την χαλάρωση των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η επιτροπή θα περιμένει μέχρι τη Δευτέρα τουλάχιστον για να έχουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και που σίγουρα θα δείξουν την τάση.

Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή η επιδημία στη χώρα μας έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τον Νοέμβριο που είχαμε το «πικ» της επιδημίας εντούτοις υπάρχουν ενδείξεις για μικρές αναζωπυρώσεις, ανέφερε τονίζοντας πως χρειάζεται προσοχή.

«Καθώς προχωράμε προς το χειμώνα η μεταδοτικότητα του ιού θα είναι πιο εύκολη» υπογράμμισε.

«Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Σίγουρα θα γίνει μια πρώτη λεπτομερής εκτίμηση τη Δευτέρα» συνόψισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι «αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα για προληπτικούς λόγους και για να δοθεί ανάσα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό».

Συγκεκριμένα αναστέλλονται οι εξής δραστηριότητες:

· σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα,

· η λειτουργία βιβλιοπωλείων

· κομμωτηρίων

· υπηρεσιών περιποίησης νυχιών

· ΚΤΕΟ

· η δυνατότητα για κυνήγι – ψάρεμα

Απαγόρευση μετακινήσεων

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Για τις εκκλησίες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.