Κ.Μπακογιάννης: «Ο Δρίτσας “δολοφονεί” για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη»

Κ.Μπακογιάννης: «Ο Δρίτσας “δολοφονεί” για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη.

«Δεν σας κρύβω ότι οι τελευταίες ημέρες είναι μια δοκιμασία για όλους μας, όλες τις οικογένειες των θυμάτων» σπεύδοντας να προσθέσει: «Να ξεκαθαρίσω κάτι, ζήσει -πεθάνει ο Κουφοντίνας, δεν θα αλλάξει κάτι για εμάς», εννοώντας τις οικογένειες των θυμάτων του.

Αναφερόμενος στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπράξει ένα τεράστιο λάθος: περιφέρει τον Κουφοντίνα ως ”σημαία ευκαιρίας”. Απευθύνεται σε ένα ακροατήριο εκτός της Δημοκρατίας, σε κάποιους λίγους οι οποίοι κάνουν πολύ θόρυβο και θέτει απέναντι του την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η τρομοκρατία, το μίσος, η βία απαιτούν ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης τους. Απαιτεί να είμαστε όλοι μαζί. Έτσι ξεμπέρδεψαν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι πρέπει να ξεμπερδέψουμε κι εμείς, με τη συνεννόηση και τη συνεργασία».

Μπακογιάννης για Δρίτσα: Θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του

Ακόμη, ο Κώστας Μπακογιάνης μίλησε και τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδωρή Δρίτσα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Δρίτσας ως αυτόκλητος εισαγγελέας, δικαστής ”δολοφονεί” για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη και θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του. Θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικός». Και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχει ένα κράτος δικαίου. Προφανώς υπάρχει μια Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία, η οποία δεν εκδικείται, αλλά και δεν εκβιάζεται. Πολύ σωστά, αυτή την στιγμή που μιλάμε, η ελληνική πολιτεία κάνει ότι μπορεί, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κρατήσει τον δολοφόνο στη ζωή. Αλλά από εκεί και πέρα η ζωή του είναι δική του».



Στη συνέχεια, ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε «το ελληνικό σύστημα (πρέπει) να πάψει να βυθίζεται στο ναρκισσισμό του, να πάψει να εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να πάψει να λειτουργεί αυτοαναφορικά, να ανοίξει τα μάτια του και να καταλάβει ότι αυτή την στιγμή περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και ότι ο στόχος μας δεν είναι να γκρεμίζουμε, αλλά να χτίζουμε. Και ότι ο στόχος μας δεν είναι να διχάζουμε, αλλά να ενώνουμε», ενώ συμπλήρωσε «αυτό είναι το στοίχημα και του σήμερα και του αύριο, για όλους μας πέρα και πάνω από κόμματα, ιδεολογίες και παρατάξεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, ρωτήθηκε για το αν κλήθηκε να εξηγήσει στα παιδιά του, τι ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα, με τον κ. Μπακογιάννη να απαντά: «Όλοι μας έχει χρειαστεί να συζητήσουμε με τα παιδιά μας δύσκολες συζητήσεις. Είναι συζητήσεις που δεν ήθελα να κάνω και λυπάμαι που αναγκάζομαι να τις κάνω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.