ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Κ.Μητσοτάκης τώρα αναζητά τρόπους για καταπολέμηση της αστυνομικής βίας – Οι 4 προτάσεις

Ο Κ.Μητσοτάκης τώρα αναζητά τρόπους για καταπολέμηση της αστυνομικής βίας – Οι 4 προτάσεις

O Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να αλλάζει γνώμη και πλέον να αναζητά τους κατάλληλους τρόπους για την καταπολέμηση της αστυνομικής βίας, μετά τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

«Μόνο όταν ο ένστολος σέβεται τον πολίτη μπορεί να κερδίσει το δικό του σεβασμό. Μόνο όταν η συμπεριφορά του είναι επαγγελματική μπορεί να γίνει αποτελεσματική. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση. Οφείλει να ακολουθεί τους κανόνες. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Βρίσκομαι στη Βουλή όχι μόνο για να καταδικάσω από το βήμα του κοινοβουλίου απερίφραστα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός πολίτη, αλλά και για να παρουσιάσω όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και όσα πρόκειται να κάνει για να περιορίσει ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας στο μέλλον», επισήμανε.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε τέσσερις παρεμβάσεις

1. Προωθούμε τις ατομικές κάμερες καταγραφής σε όλες τις δυνάμεις, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Άμεσης Δράσης.

2. Ενισχύονται τα ψυχοτεχνικά τεστ για την κατάταξη, αλλά και την παρακολούθηση της θητείας όσων υπηρετούν σε ειδικές μονάδες.

3. Εισάγεται στη Βουλή νομοσχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Ο Συνήγορος του Πολίτη αποκτά Βοηθό Συνήγορο με αποκλειστική αρμοδιότητα να τον συνδράμει σε θέματα αστυνομικής βίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.