Αρχίζει σκληρό ρωσικό «ροκ»...

Γ.Παπαντωνίου: Νέα απολογία για το «δώρο» των 2,5 εκατ. ευρώ στα εξοπλιστικά

Γ.Παπαντωνίου: Νέα απολογία για το «δώρο» των 2,5 εκατ. ευρώ στα εξοπλιστικά

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου θα απολογηθεί στις 12 Απριλίου στην ανακρίτρια που χειρίζεται της υπόθεση των φρεγατών και το «δώρο» των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο κατηγορείται.

Η υπόθεση είχε ερευνηθεί μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που είχε ζητήσει να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση για το «ξέπλυμα» 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ) από την γαλλική κατασκευαστική εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.» ώστε να υπογράψει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του θα απολογηθούν συμπληρωματικά για τη νομιμοποίηση παράνομου περιουσιακού οφέλους ύψους τουλάχιστον 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων από τα συνολικά 4.608.773,02 ελβετικά φράγκα με τα οποία φέρεται ότι δωροδοκήθηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα αυτά φέρεται να τα έλαβε προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών με την γαλλική εταιρία. Μάλιστα τα «διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντας τα από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα»…

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.