Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Άγγελος Μαρόπουλος

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Άγγελος Μαρόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 86 ετών ο δημοσιογράφος Άγγελος Μαρόπουλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου Άγγελου Μαρόπουλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.

Ο Άγγελος Μαρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες καθώς και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Βόνης και στη Στοκχόλμη, ενώ μιλούσε αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε ως συνεκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» στη Δυτική Γερμανία το 1963. Από το 1967 έως το 1974 ήταν συντάκτης της εφημερίδας «Frankfurter Rundschau» καθώς και υποδιευθυντής της ελληνικής εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού της «Deutsche Welle».

Μετά τη μεταπολίτευση εργάστηκε στην Αθήνα ως ανταποκριτής της «Die Zeit» και του Ρ/Σ «Deutsche Welle», αρθρογράφος από το 1980 έως το 1990 στη «Μεσημβρινή» και την «Καθημερινή», σχολιαστής στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, Διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΑ, σχολιαστής των ειδήσεων της ΕΡΤ καθώς και διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ1.

Ο Άγγελος Μαρόπουλος υπήρξε ένας καταξιωμένος αρθρογράφος –σχολιαστής, ο οποίος διακρίθηκε για την επάρκεια, την καλλιέργεια και τη διαφορετική οπτική που είχε στην κριτική του. Άνθρωπος έντιμος και θαρραλέος, είχε καταδικαστεί ερήμην σε 20 χρόνια φυλάκισης από Έκτακτο Στρατοδικείο της δικτατορίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος τίμησε με τη στάση του και την πορεία του την ελληνική δημοσιογραφία και συλλυπείται την αγαπημένη του σύζυγο.

Η κηδεία του Άγγελου Μαρόπουλου θα τελεστεί τη Μεγάλη Πέμπτη στην Άνδρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.