ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Α.Γεωργιάδης για απόφαση του ΣτΕ: «Θα μπορούμε να έχουμε προϊσταμένους στον ΕΦΚΑ από τον ιδιωτικό τομέα»

Συνταγματικός ο νόμος για τον ΕΦΚΑ, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη

Α.Γεωργιάδης για απόφαση του ΣτΕ: «Θα μπορούμε να έχουμε προϊσταμένους στον ΕΦΚΑ από τον ιδιωτικό τομέα»

Διευκρινίσεις για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει παράνομες τις προκηρύξεις του e-ΕΦΚΑ για προσλήψεις ιδιωτών προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και προϊσταμένων περιφερειακών υπηρεσιών, έδωσε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ως προς την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ, την οποία και θα μελετήσουμε εξονυχιστικά, μόλις την λάβουμε ολόκληρη, φαίνεται ότι ο νόμος που επιτρέπει επιλογή γενικών διευθυντών από ιδιωτικό τομέα κρίθηκε συνταγματικός» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σημειώνοντας ότι ακυρώθηκε η κανονιστική πράξη που όριζε τις διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να επιλεγεί διευθυντής από τον ιδιωτικό τομέα, λόγω έλλειψης ειδικής αιτιολογίας.

«Θα πρέπει, δηλαδή, να οριστεί στην κανονιστική, γιατί μία γενική διεύθυνση έχει ανάγκη από εξωτερικό γενικό διευθυντή και μία άλλη όχι. ‘Αρα, η μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται κανονικά και ισχύει. Η απόφαση του ΣτΕ ως προς το ειδικό αυτό ζήτημα θα γίνει σεβαστή και το πρόβλημα θα θεραπευτεί» διευκρινίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισημαίνει, στόχος είναι οι συντάξεις να απονέμονται εντός 60 ημερών – όπως ήδη συμβαίνει – «και να μην επιστρέψουμε στις καθυστερήσεις του παρελθόντος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.