Έρευνα: Το 68% των Ελλήνων είναι θετικό απέναντι στον εμβολιασμό – Το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα σε 21 χώρες

Έρευνα: Το 68% των Ελλήνων είναι θετικό απέναντι στον εμβολιασμό – Το χαμηλότερο ποσοστό ανάμεσα σε 21 χώρες

Το 68% των Ελλήνων λέει «ναι» στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ποσοστό που φαίνεται αρκετά υψηλό σε σχέση με το πόσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα (περίπου το 50%), αλλά παρόλα αυτά είναι το χαμηλότερο ανάμεσα στις 21 χώρες στις οποίες έγινε η έρευνα.

Όπως δείχνει η έρευνα, το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν ή θα το κάνουν οπωσδήποτε.

Η έρευνα έγινε συνολικά σε 21 χώρες τον Ιούνιο του 2021, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, και κατατάσσεται στην τελευταία θέση.

Στο ερώτημα εάν θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ακόμη ένα 20% στην Ελλάδα απάντησε «μπορεί ναι/μπορεί και όχι», ενώ το 12% απάντησε «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν».

Κυρίως οι νέοι λένε «όχι»

Η αναλογία των πολιτών που λένε «όχι» στο εμβόλιο στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες (14% στους 18-24 ετών και 15% στους 25-34 ετών, έναντι 10% στις ηλικίες 35-44, 12% στους 45-54% ετών και 10% στους άνω των 55 ετών). Συνεπώς, υπάρχει μία σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες, με το ποσοστό να είναι ίδιο σε άνδρες και γυναίκες.

Στην Αττική, οι διστακτικοι είναι γύρω στο 12%, στη Θεσσαλονίκη 11% και στην περιφέρεια 13%.

Τελευταίοι στην διάθεση για εμβολιασμό

Σε σύγκριση, πάντως, με τις άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 ατόμων στην Ελλάδα, η χώρα μας εμφανίζεται με τη συγκριτικά μικρότερη αναλογία εμβολιασμένων/θετικών προς το εμβόλιο (68%).

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται στην κορυφή, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 93%, ενώ σε Βρετανία και Ισπανία από 91%.

Αυτό θα πρέπει να προβληματίζει την κυβέρνηση, η οποία με τη στάση της τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.