Συνέντευξη του υπoψηφίου δημάρχου Γλυφάδας Τ.Γκουριώτη: «Οι πολίτες δεν χρειάζονται δημάρχους-διαχειριστές μιζέριας»

Συνέντευξη του υπoψηφίου δημάρχου Γλυφάδας Τ.Γκουριώτη: «Οι πολίτες δεν χρειάζονται δημάρχους-διαχειριστές μιζέριας»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα kalpi2019 έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Γλυφάδα Μπροστά», Τάσος Γκουριώτης, μέσα στην οποία παραθέτει τις βασικές παραμέτρους του εκλογικού του προγράμματος και γιατί πρέπει να…

Διαβάστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη:

Kalpi2019: Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Τ. Γκουριώτης: Γεννήθηκα πριν από 55 χρόνια στον ακριτική Ορεστιάδα του Εβρου, είμαι δημοσιογράφος-εκδότης και πατέρας τριών παιδιών. Εργάζομαι από τα 16 μου χρόνια, ξεκινώντας από νυχτοθυρωρός και φτάνοντας μέχρι διευθυντής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σήμερα είμαι επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους της χώρας κι ενός από τους λίγους που έχουν παραγωγή όχι μόνο ηλεκτρονική, στο διαδίκτυο ή την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά και έντυπη με έκδοση περιοδικών και την παραγωγή των ειδικών εκδόσεων της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ». Αναγκάζομαι να ταξιδεύω πολύ στο εξωτερικό, λόγω επαγγελματικών αναγκών, κάτι που θα περιορίσω δραστικά αν οι δημότες της Γλυφάδας με επιλέξουν ως δήμαρχό τους.

Kalpi2019: Πόσα χρόνια ασχολείστε με την αυτοδιοίκηση;

Τ. Γκουριώτης: Πιο σωστό, αν μου επιτρέπεται την διόρθωση, είναι το ερώτημα «Πόσο καιρό σας απασχολεί η τοπική αυτοδιοίκηση;». Και η απάντηση είναι: Καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε μέρα που το πόδι μου πέφτει σε ένα σπασμένο πεζοδρόμιο (κάποτε το έσπασα εξ αιτίας μιας πλάκας που κανείς δήμαρχος δεν είχε σκεφθεί να την αντικαταστήσει), κάθε μέρα που βλέπω τα σκουπίδια να σωρεύονται έξω από καταστήματα εστίασης, κάθε μέρα που αναζητώ-μάταια-μία θέση στάθμευσης για το smartάκι μου στην Γλυφάδα, κάθε νύχτα που περπατώ με αγωνία για την ασφάλειά μου στους σκοτεινούς δρόμους που κανείς δήμαρχος δεν έχει σκεφθεί να φωτίσει, κάθε μέρα που βλέπω το τραμ να κόβει την πόλη «στα δύο» και να πηγαινοέρχεται άδειο, δημιουργώντας μύρια όσα προβλήματα. Αυτά ως ενεργός πολίτης έχω αποφασίσει ότι πρέπει να κάνω περισσότερα για να τα αλλάξω. Και θα τα αλλάξω.

Kalpi2019: Πόσο καλά γνωρίζετε τις ανάγκες του Δήμου;

Τ. Γκουριώτης: Οσο καλά πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα του χώρου όπου ζει ο ίδιος και τα παιδιά του, ένας μέσος πολίτης και κατ’επέκταση ένας άνθρωπος που έχει αποφασίσει να τα λύσει και έχει μελετήσει συστηματικά επί δύο χρόνια τους τρόπους επίλυσής τους με μια ειδική ομάδα συνεργατών.

Kalpi2019: Πόσο ικανοποιημένος είστε από τα στελέχη του συνδυασμού σας;

Τ. Γκουριώτης: Αν δεν ήμουν ικανοποιημένος δεν θα ήταν στελέχη του συνδυασμού μας. Εχουν όλα όσα πρέπει να έχουν για να δώσουν στην πόλη αυτό που χρειάζεται: Γνώση, εμπειρία, όρεξη για δουλειά, ηθική, γνώση του αντικειμένου. Καθηγητές πανεπιστημίων, πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες, σημαντικοί αθλητές, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, ανώτατοι στρατιωτικοί, οικονομολόγοι, αλλά και απλοί άνθρωποι του μόχθου που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη τους.

Kalpi2019: Ποιά είναι τα «δυνατά»σημεία του συνδυασμού σας;

Τ. Γκουριώτης: Είμαστε νέοι αλλά με γνώση και εμπειρία, δυνατοί και αποφασισμένοι.

Kalpi2019: Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, και ποιες είναι οι λύσεις που προτείνετε

Τ. Γκουριώτης: Η εγκληματικότητα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, τα σκουπίδια, το τραμ, η αδυναμία προσέλκυσης επενδυτών, η μηδενική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Για τις λύσεις που προσφέρουμε μπορείτε να ανατρέξετε στο www.glyfadamprosta.gr όπου περιλαμβάνεται ολόκληρο το πρόγραμμά μας.

Kalpi2019: Ποια είναι η διαφορά σας, σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους

Τ. Γκουριώτης: Τους σέβομαι όλους, αλλά δεν έχω καμία σχέση μαζί τους. Είναι άνθρωποι συντηρητικοί, είτε ανήκουν στην αριστερά, είτε στην δεξιά, λάτρεις της μικροπολιτικής, παλαιοκομματικοί οι περισσότεροι, χωρίς φαντασία, βούληση, αποφασιστικότητα και κυρίως χωρίς ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων και την υλοποίησή τους. Δεν το κάνουν επίτηδες. Είναι η φύση τους. Είμαι το ακριβώς αντίθετο. Η Γλυφάδα δεν θέλει άλλους «πολιτικάντηδες». Χρειάζεται να κάνει άλμα στο μέλλον.

Kalpi2019: Πως αντιμετωπίζετε γενικά την κριτική (θετική ή αρνητική) που σας γίνεται; Την λαμβάνεται υπόψην σας;

Τ. Γκουριώτης: Την κριτική την αντιμετωπίζω πάντα με σεβασμό. Αλλά είτε θετική είτε αρνητική δεν επηρεάζει τις βασικές παραμέτρους του προγράμματός της παράταξής μας. Με ενοχλούν αισθητικά οι προσωπικές επιθέσεις. Και για αυτό τις αποφεύγω. Αλλωστε αν κάποιος μπορεί να «επιτεθεί» σε πολιτικό/επικοινωνιακό επίπεδο, αυτός είμαι εγώ, που τυχαίνει να έχω τα Μέσα. Αλλά αν συμβεί αυτό χάνουμε την ουσία: Την δημιουργική αντιπαράθεση για τα προβλήματα του Δήμου.

Kalpi2019: Ποια είναι τα πρώτα ζητήματα που θα επικεντρωθείτε στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος;

Τ. Γκουριώτης: Εγκληματικότητα, χώροι στάθμευσης, απομάκρυνση του τραμ, καλλωπισμός των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πόλης, πεζοδρόμηση οδών ήπιας κυκλοφορίας.

Kalpi2019: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους δημότες;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τ. Γκουριώτης: Μπορείτε να γίνετε δημότες μιας πλούσιας, καθαρής και «ασφαλισμένης» πόλης-υπόδειγμα. Μην αρκείστε στην απλή «διαχείριση της μιζέριας» γιατί μεσοπρόθεσμα θα χάσετε εσείς και τα παιδιά σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.